1,476

Chciałbym rozruszać wątek :)
Jak oceniacie politykę rządu w sprawie Ukrainy?

"Was powinny uzbrojone służby wyciągać z domów do punktów szczepień, a potem zamykać do pi* za rozpowszechnianie zagrożenia epidemicznego" - Epi 2021
"Powinno się pałować tylko tych co tego nie rozumieją. No i nie szmatki i nie chirurgiczne tylko min FFP3, to by miało jakiś sens. U mnie we firmie, to jak przychodzi bezmaskowiec, to stoi w deszczu przed firmą" - Pin 2021

1,477

T.j. jak jej brak oceniamy? W sensie jak oceniamy reakcje na docześnie pojawiające się bodźce?
IMO c***.

Niemal nikt nie kojarzy szerszego aspektu odnosnie interesow poszczegolnych panstw w unii, interesow chin, interesow stanow, interesow krajow syskich 3 ameryk. Niemal wszyscy sądzą (nie bez powodu) ze niemal wszyscy maja ukraine w dupie. Nasi politycy rowniez (tu nie chodzi wylacznie o politykow konkretnych partii, to jest zbyt ogolne). Po prostu wymagamy by kazdy z nich byl specjalista w kazdej dziedzinie...

Zalozmy ze tych dziedzin bedzie pińcet.
(P)oslow jest skonczona liczba, nizsza niz tych dziedzin. W kazdej z nich - znajdzie sie 'nascie, 'ndziesci - specjalnosci, z ktorych wybrany (p)osel zna zaledwie (hobbystycznie) kilka, pewnie nigdy szczegolowej ni jednej.
Sorry. W takim wypadku nie ma sie co dziwić, że wyniki głosowań nad odpowiednio spreparowanymi/przygotowanymi ustawami, maja z gory przewidziane wyniki.

Wlasnie na tym polega demokracja. Majac odpowiednio przygotowany plan i realizujac go dokladnie, mozna np. w stanach przeglosowac ustawy "chroniace" muzulman...

obyscie tych slow nie wspominali ;)

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

1,478

syscall napisał/a:

Ale żeś suchara odkopał. Szczerze - mam w dupi* sytuację na Ukrainie, w Stanach, Chinach i gdzie indziej - jak sądzę jak około 90%+ innych osób w kraju. Mam za dużo własnych kłopotów.
Po za tym - ogólnie wiadomo,że politycy wszystkich krajów (nie tylko naszego) też mają w żupie taką sytuację - Ci dbają tylko o własne interesy. Co więcej - czego oczekujesz, że wystąpimy zbrojnie? Po ch*j? Abyśmy wpi* dostali od ruskich? Tu nie mamy interesu, a znając historię - i tak "sprzymierzeńcy" mają nas w żupie, z komórką (przepraszam, barakiem) na czele.

Sikor umarł...

1,479

Zapomnialem dopisac zeby sikor sie nie wypowiadal....

"Was powinny uzbrojone służby wyciągać z domów do punktów szczepień, a potem zamykać do pi* za rozpowszechnianie zagrożenia epidemicznego" - Epi 2021
"Powinno się pałować tylko tych co tego nie rozumieją. No i nie szmatki i nie chirurgiczne tylko min FFP3, to by miało jakiś sens. U mnie we firmie, to jak przychodzi bezmaskowiec, to stoi w deszczu przed firmą" - Pin 2021

1,480

A to przepraszam... :P

Sikor umarł...

1,481

tu nie ma co oceniac. nasza sytuacja geopolityczna zawsze wymagała głaskania potężnych sąsiadów. czasy świetności i potęgi militarnej Polski skończyły sie bezpowrotnie jakieś 40o lat temu..

A kiedy gnuśność nami owładła,
To i Husarya wtedy upadła!

ot co..a to se ne wrati...

serdecznie proszę o maile na lotharek@lotharek.pl z tematem ATARIAREA - inne formy komunikacji zawodzą...
"The worth of all people is dependent on how they spend their life making contributions" - Kano Jigoro
FKMC /Fan Klub Malej Czarnej/   @Grey

1,482

syscall napisał/a:

a jest jakaś polityka? ja to ( i chyba nie tylko ja) widze jako element gry wyborczej... zaraz się zacznie umieszczanie obecności na Majdanie w swoim cv wyborczym i lans po warszawskich salonach... a KGB krok po kroku scalać będzie swoje dawne ziemie bo taką ma dalekosieżną koncepcje polityczną

tak przy okazji nie wyrzucajcie czerwonych flag, kartinek i manifestów pkwn - to się może za jakiś czas przydać...

gep/lamers^dial

1,483

lotharek napisał/a:

tu nie ma co oceniac. nasza sytuacja geopolityczna zawsze wymagała głaskania potężnych sąsiadów. .

No ale właśnie akurat nie głaskamy.
Ja jestem zdania że jak sie mieszka koło niedzwiedziej nory to sie nie szczeka jak mały piesek :)
Poza tym jestem ze wschodu - tutaj o Ukraincach pamietamy troche inaczej niż reszta kraju, zwłaszcza ze te nasze chłystki z MSZ jawnie promują banderowskie guano.

1,484

przyjdzie zima a Putin pamietliwy jest!!!! Jak Polacy beda zdychac z zimna to Tusk bedzie juz mial ciepla posade w UE.

1,485

... ja, to się przynajmniej tyle cieszę, że kiedyś uczyłem się Rosyjskiego ;)- 2,3 miesiące i biegle w mowie i piśmie :D. Oby nie trzeba było.

Kontakt: pin@usdk.pl

1,486 Ostatnio edytowany przez lotharek (2014-03-11 00:02:41)

Myszej, rozwin mysl, bo ja prosty Slazak jestem.

bedziesz na foreverze, bo ciekawie sie zapowiada ?

do VASCA -- SLASK wlasciwy ze stolica w KATOWICACH, a nie jakies siakies Twoje urojenia ;-)

serdecznie proszę o maile na lotharek@lotharek.pl z tematem ATARIAREA - inne formy komunikacji zawodzą...
"The worth of all people is dependent on how they spend their life making contributions" - Kano Jigoro
FKMC /Fan Klub Malej Czarnej/   @Grey

1,487

Pytanie czy administratorzy naszego forum zarezerwowali już domenę atari.org.ru ?

Było miło :) Do widzenia.

1,488

hehe ata.ru ;P

1,489

Lotharek: Ha. Ha-ha. Ha :P

1,490

Lotharek, ty czytasz mejle? ;)

Kontakt: pin@usdk.pl

1,491

syscall napisał/a:

Którego naRządu ?

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

1,492

Coz, z racj tego ze pracuje dla pewnej rosyjskiej firmy ,  dosyc bezposrednio , mialem okazje sobie ostatnio  z szefem posiedziec i pogawedzic jak oni to widza w odniesieniu do Polski takze.  To co mi powiedzial  to w skrocie mowiac  , zanim gruby schudnie to chudego dawno nie bedzie.

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

1,493

Tak się składa że na ppa niedawno pojawił się wątek o sytuacji w PL.
http://www.ppa.pl/forum/rzeznia/29856/j … e-sytuacje

CPC AGA PSX Win7 - Wyznaję 8bitowy ekumenizm.

1,494

słynny tekścik pewnej blond minister z rządów Tuska już trafił do gier:

PunBB bbcode test

btw. gierka finalnie "ufundowana" na rózne platformy, w tym nawet na ami ztcp

https://wspieram.to/599-franko-2.html

gep/lamers^dial

1,495

Gratulacje dla Pani Ewy Kopacz z okazji objęcia urzędu Premiera :) Jednym słowem odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku i w odpowiednim czasie :)

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

1,496

Współczuję Polsce takiej premier(ki). Mam nadzieję, że to (rząd) potrwa niezbyt długo.

1,497 Ostatnio edytowany przez Jacques (2014-10-01 20:36:25)

A w populizmie próba nawiązania ostrej rywalizacji z PiS (ostatnia kwestia kopalni, któa i tak ma być zamknięta ze względu na kończące się złoża) - gra dobrą ciocię za pieniądze podatnika.

http://natemat.pl/118761,kopalnia-kazim … -wydobycie

1,498

Ja to nigdy nie rozumiem po co dyskusje ze Ten dobry a Tamten zly - wszyscy politycy to chu**e i wszyscy graja do jednej bramki - cos jak American Wrestling, na ringu wojna a w szatni klepia sie po pleckach i zwijaja siano za wystep.

1,499

drygol napisał/a:

wszyscy politycy to chu**e i wszyscy graja do jednej bramki - cos jak American Wrestling

Trafiłeś w sedno, to idealny opis tzw. "polskiej sceny politycznej".

1,500

... wszyscy politycy to chu**e i wszyscy graja do jednej bramki ...

Dokładnie, i w tym kontekście post grzenia uznaję za prowokację. :)

"Pamiętaj, że być dobrym obywatelem to znaczy nie mieć kłopotów, a nie będziesz ich miał jeżeli nie będziesz kłopotem dla innych."