Jestem na tym forum aktywny w sumie od niedawna (czytam od kiedy pamiętam, może nie regularnie ... ale zawsze) więc trochę się czuję jakbym poruszał nie swoje sprawy w tym temacie, ale KTOŚ MUSI to wkońcu zrobić.
Jako administrator różnych for które dane mi było prowadzić przez ostatnie naście lat podobny problem przerabiałem nie raz i nie dwa. (ostanio nawet 2 miesiące temu)
Nie wdając się w szczegóły, najbardziej pomocne okazywały się zawsze zmiany personalne - znaczy, moderatorzy którzy się wypalili, są nieobecni, mają dość, czy najzwyczajniej w świecie nie chce im się - odchodzą na emeryturę - dobrowolnie (raz tylko się zdażyło że sam wywaliłem moderatora, ale najzwyczajniej w swiecie się nie nadawał). Natomiast nowe osoby wprowadzają nowe życie i nowe spojrzenie na temat.
W przypadku tego miejsca, wg mnie potrzebne są jeszcze 2 rzeczy.
1. Drobne zmiany w regulaminie, dostosowanie go to aktualnych potrzeb i sytuacji bitozależnej bajtobiorców. (np dział Giełda otwożyłbym na cały sprzęt retro a nie trzymać się sztywno Atari.)
2. I chyba najważniejsze, wprowadzić zasadę zdrowego rozsądku. Regulamin regulaminem, ale jeżeli sytuacja tego wymaga i zdrowy rązsądek tak podpowiada to dlaczego tak nie zrobić?
Idąc dalej, aby Administracja miała na piwo czasami - bo wątpie by się koszt prowadzenia servera zwrócił przy takim ruchu jak tutaj, wprowadził bym jakiś banner od googla.
Jak już tak daleko zaszło, to proponowałbym uregulować regulamin kompleksowo od strony prawnej. Mi już się zdażyło że o krok od sporu w sądzie było, wszystko za sprawą regulaminu który nie reguluje dostatecznie kwestii praw autorskich itd.
Na koniec, jeżeli Administracja zdecyduje się podjąć jakieś kroki w kierunku unormowania sytuacji, zgłaszam się na ochotnika do pomocy.
Moje referencje są w lewym dolnym linku pod avatarem.
Ps. Silnik forum też bym wymienił ...
"tatusiu zobacz, narysowałam tobie takie same coś jak na twojej koszulce"
https://github.com/willyvmm/mouSTerjmp $e477