Hej, zakupiłem dzisiaj rano na ryneczku dwie sztuki Atari 130xe. Po podłączeniu do monitora mam takie objawy:
W numerze 1 załącza mi się self test ale wyniki kiepskie chyba bo znaczna większość kwadracików pali się na czerwono, czyli pewnie kości ram to kosza z tego co wyczytałem na forum.
W numerze dwa po kliknięciu włącznika miga tylko prze pół sekundy obraz i ekran jest czarny, ale jak widać na zdjęciach na jego lewej połówkę pojawiają się pionowe pasy. Dalej cisza. Na zdjęciach widać że ktoś te kości już wymieniał bo są pod niektórymi podstawki wlutowane.
Dostałem jeszcze magnetofon xc11, podłączony do tego atari numer jeden, chodzi, tzn, dioda się pali, można przewijać przód/tył ale nie działa play.
Znajdzie się tu jakaś osoba która mi pomoże zdiagnozować problemy i pomóc w naprawie? Z lutownicą nie mam problemów.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.