Ach
w ide+ uwielbiam start+reset jak coś nie działa, uwielbiam side loader.
Ale jak mam włączyć spartę i coś tam pisać...
Ech to lubię sobie włączyć Toms-a mam od razu TomsNavigator-a (NC na mydos 4.5) i tam nie muszę nic pisać wszystko działa.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
atari.area forum » Bałagan » Sparta vs MyDOS
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ach
w ide+ uwielbiam start+reset jak coś nie działa, uwielbiam side loader.
Ale jak mam włączyć spartę i coś tam pisać...
Ech to lubię sobie włączyć Toms-a mam od razu TomsNavigator-a (NC na mydos 4.5) i tam nie muszę nic pisać wszystko działa.
Bo jesteś leniem i nikt Ci nie skonfigurował SC. Albo ja jestem większym leniem i zachlałem pałę ostatnio na Sikoriadzie ;)
Nie biorę udziału, bo nie ma TOS, hahahaha. :)
jak Ci wreszcie poskładam dane do tego IDE+ to będziesz inaczej kwiczoł :D
Bo jesteś leniem i nikt Ci nie skonfigurował SC. Albo ja jestem większym leniem i zachlałem pałę ostatnio na Sikoriadzie ;)
Aaaa, to jeszcze na dodatek potrzebny support do konfiguracji...? I to ma być user friendly...? Dość żenujący argument ze strony Pinokia...
@mono: elitarny!=dla_mas :D
I to ma być user friendly
Sajkor? ;)- wklepanie kilku linijek konfiguracji to jest jakiś problem? :D
... a to, że Asowi nie chce się przeczytać jednej strony manuala w tym temacie, to inna sprawa.
Config Compo - dobry pomysł. Tematem będzie stworzenie takiego konfiga na którym nie uruchomi się żaden program XXL'a, lecz wszystko inne działa normalnie :D
nie mysleliscie o jakims "config selectorze" do tego dosa?
Jest już od dawna. Bardzo dobra jest to rzecz.
Na dysku z którego wykonujesz boot umieszczasz katalog "sparta.dos" a w nim zapisujesz pliki konfiguracji z rozszerzeniem *.cfg. Zbootowanie takiego dysku wyświetli menu zawierające wszystkie zapisane konfigi to wyboru. No i tyle ;)
Hahahaha, niby DOS, a potrzebuje LOADERA do prawidłowego działania :P Niezłe bagno Panowie macie :D
podaj konkretne przykłady, bo widzę że nie masz, nie używasz i wysuwasz odważne stwierdzenia ;)
Heh... znowu się zaczyna... Panowie, przeczytajcie sobie ze zrozumieniem ten oto wpis z blogu pewnego Mk13: http://www.dobreprogramy.pl/Mk13/Podzie … 52458.html
Na co wam to i po co? Każdy niech sobie używa, co mu pasuje i daje używać innym co innego. Przecież i tak to robicie dla własnej frajdy, a w jaki sposób, to już każdego sprawa. :) Fajnie, że komuś chce się jeszcze coś robić na tym 30-letnim kompie, co nie?
widzisz, tylko co drugi tutaj ma problemy emocjonalne no i mamy później posty w rodzaju #38 ;)
@Pin, ale jak napisałeś sam - potrzebuje odczytać jeden z bazylionów konfigow z partycji bootującej. W skrócie - zanim zacznie dobrze działać, wczytuje loader, który wybiera konfig :P Taki loader do DOSa :P Niezłe jaja, Panie... Całkiem jak w MS DOS 3.0 - po wczytaniu odpowiedniego bata uruchamiał się w odpowiednim trybie :P
no i ? :) ... bo generalnie napisałeś teraz stek bzdur.
Sikor, przecież coś w tym rodzaju masz też w każdym Windowsie (a przynajmniej od Visty wzwyż) i jakoś nikomu to nie przeszkadza. Komendą bcdedit.exe możesz sobie preparować konfiguracje startowe i wywołujesz je przy starcie w razie potrzeby. Przydaje się zwłaszcza w Windows 8 i 8.1, gdzie geniusze z Microsoftu postanowili zrezygnować z wciskania F8 przy starcie. :P
bardziej z dupy ankiety chyba jeszcze nie bylo. Widac ze prowokacja :)
Zwlaszcza ze uzywanie dosa totalnie zalezy od uzywanej pamieci masowej a nie od komputera.
Sikor, przecież coś w tym rodzaju masz też w każdym Windowsie (a przynajmniej od Visty wzwyż) i jakoś nikomu to nie przeszkadza. Komendą bcdedit.exe możesz sobie preparować konfiguracje startowe i wywołujesz je przy starcie w razie potrzeby. Przydaje się zwłaszcza w Windows 8 i 8.1, gdzie geniusze z Microsoftu postanowili zrezygnować z wciskania F8 przy starcie. :P
wiecej paranoi :D watek zaczyna sie rozkrecac :D
nowe atari :-)
No, dopoki nie przyszedles.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » Sparta vs MyDOS
Wygenerowano w 0.034 sekund, wykonano 54 zapytań