Mam kłopot. W innym poście pytałem was o mapę do spy master. Niestety nie udało mi się znaleźć i postanowiłem sam ją zmęczyć. Ale:

1. Nie mogę otworzyć wszystkich drzwi - utknąłem w okolicach poziomu x=A y=3 i dalej nie potrafię wyjść

2. Do czego służy coś podobnego do teleportu - wchodzę znikam i wracam z powrotem - nic się nie dzieje

3. Nie mogę wskoczyć na półkę w x=1 y=2

help. Jak to przejść ???

Matthew

2

Jeszcze jedno

W starym secret service nr 5 jest podobno dokładny opis. Nie moge go zdobyć może ktoś ma ten numer i mógł zrzucić ten opis do txt.

Matthew

3

Na tej stronie zawarta jest informacja dotyczaca mozliwosci zameszczenia w przyszlosci przez autora strony mapy lub opisu do gry SPY MASTER.

4

mam gdzies ten numer secret service ale nie wydaje mi sie aby tam byl pelen opis jak przejsc ta gre ... mapa do spymaster'a predzej byla zamieszczona na lamach TA - poszukam wieczorem w domu jak znajdę (opis lub mape) to podam linka abys mogl ja sobie zassac z mojej stronki ....

Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga powinni pokazać listy uwierzytelniające. J. Tuwim

5

Wydaje mi sie ze masz skopana wersje Spy Mastera, kiedys na lamach Tajemnic Atari byla zamieszczona informacja ze po edycji pewnej ilosci sztuk tej gry (mowil o tym Dariusz Zolna w TA) wykryto w niej blad, ktory szybko poprawiono w nastepnym nakladzie.

bits received: 001000100010110000100010

6

Swego czasu stworzyłem sporo map do gier. Prawdę mówiąc cały czas się w to bawię, tyle że z powodu braku czasu (i powoli kończenia się mapowalnych gier  :D ) w nieco mniejszym zakresie. BTW: Sporo moich prac wysłałem na stronę Atari Strikes Back (wszystkie podpisane Peter), ale przestałem z powodu braku aktualizacji strony (od dwóch lat  :cry: ).
Ale do rzeczy tj. do Spy Master'a. Otóż mapę do tej gry mam prawie kompletną (grę ukończyłem) z wyjątkiem trzech lokacji, do których nie mogłem się dostać (wydaje mi się, że jest to w ogóle niemożliwe), mianowicie 3-3, 4-3, 8-3. Do każdego innego miejsca można się dostać. Co do pytania 2, to podaj w jakiej lokacji znajduje się ten niby teleport. Jeżeli zaś chodzi o półkę w 1-2, to po prostu nie można na nią wskoczyć - trzeba iść z drugiej strony.

PS.  :idea: A może tak zrobić dział z mapami na AA, chętnie udostępnię swój dorobek (wszystkie swoje z ww. strony i trochę jeszcze nie publikowanych, łącznie ok. 30 map)

---> atarowiec od 1984r. <---

7

Tak wiec nie zastanawiaj sie tylko przesylaj mapy :) Odpowiedni dzial sie stworzy skoro taka jest wola ludu !  :lol:

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

8

tylko oby panie Dely nie trwało to pół roku  :twisted:

Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga powinni pokazać listy uwierzytelniające. J. Tuwim

9

Tak jak podsylanie przez Pana Pigule artykulow ?  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

10

Eeee tam Dely przesadzasz, artki będą ... może nawet na party place po paru browarkach z okazji Twojego dzieciaka najdzie mnie wena ;)))

11

Chyba muszę sobie kupić mocniejsze okulary, bo nie mogę dostrzec działu map  :( .

tylko oby panie Dely nie trwało to pół roku

Jak na razie minęło dopiero ćwierć (roku), więc ciągle jest szansa na zmieszczenie się w podanym terminie ;) .
A poważnie to wydaje mi się, że stronkę z nazwami gier i linkami do plików map można zrobić w max pół godziny. Nawet jeśli nie wyglądałoby to rewelacyjnie, na pewno spełni swoją rolę, a zawsze przecież można w późniejszym terminie zmienić lub uzupełnić kod. No chyba, że mapy nie są jednak mile widziane na atari area  :? :?:

---> atarowiec od 1984r. <---

12

Ja miałem tą gra na kasecie w normalu, całe szczęście że nie była to wersja z niedziałającymi dzwiami-teleportami.

(Przeszedłem ją, ale to nic nadzwyczajnego.)