Poszukuje ww procka w obudowie plcc64
ktos ma moze zj... amige 600 ?
"The worth of all people is dependent on how they spend their life making contributions" - Kano Jigoro
FKMC /Fan Klub Malej Czarnej/ @Grey
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Bałagan » 6800 Motorola..
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Poszukuje ww procka w obudowie plcc64
ktos ma moze zj... amige 600 ?
@loth, ale w A600 to raczej 68000 nie 6800. Tak mi się przynajmniej wydaje - chyba, że 6800 nie było głównym procesorem, pytam, bo nie znam się na amidze...
oczywiscie chodzi o 68000 - zero mi zjadlo, pozno bylo
ekh, doslownie 2 miesiace pozbylem sie plyty jakiegos sterownika (typu euro karty) z taka motka. lezal i sie kurzyl...
swoja droga, strasznie wkur...ny jestem na pomyslodawcow ACA620
toz to jakas pomylka -- proc mi sie zjaral (przegrzal) bo karte turbo sie naklada na proca gniazdem plcc i zero chlodzenia.
efekt byl taki, ze amiga 600 dzialala z karta turbo, a bez nie. ihmo lepszym rozwiazaniem, jest wogole wywalenie proca i podlaczenie za pomoca kabelkow karty z pcb...ale komu sie chce lutowac 68 kynarkow, bez pewnosci czy sie nie bedzie to wszystko rozjezdzalo...
Trzeba wlutować miedziane gniazdo plcc, dobrze chłodzi i jest niezawodne :D
Albo zrobić sobie płytkę pod kickstart. Przy okazji i dla mnie ;)
Kup Sega Megadrive II. Tam jest 68000 w wersji PLCC. Megadrive chodzą za grosze. Ja mam dwie sztuki, z czego jedna chyba z jakimś zimnym lutem lub mikropęknięciem, ale z reguły działająca.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » 6800 Motorola..
Wygenerowano w 0.015 sekund, wykonano 60 zapytań