cze!

tylu tu inteligentnych facetów może Ktoś mi pomoże?
mam procka AVR AT90S2313 i programator WELLON VP-280...
do tego AVR Studio 4.19

jak to wszystko pożenić?

chodzi o to,że wellon potrzebuje różnych danych w różnych miejscach pliku HEX,
jak to ustawić w AVR Studio?

może Ktoś ma i przerabiał temat?

sory, za OT.

2

AT90S2313 to staaaaroć. AVR Studio nie obsługuje takiego programatora. Kup sobie AVR ISP mk II, można niedrogo kupić i będziesz programował w układzie, bez wyciągania, odłączania itp.

Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig, after a couple of hours you realize the pig likes it...

3

Przecież format HEX sam w sobie definiuje co i gdzie i nic nie trzeba ustawiać w avr studio. Hex to hex.
Próbowałeś wogóle zaprogramować ten układ ? założę się że nie.

Jak chesz iść po taniości to złóż sobie USBasp.

"tatusiu zobacz, narysowałam tobie takie same coś jak na twojej koszulce" 
https://github.com/willyvmm/mouSTer
jmp $e477

4 Ostatnio edytowany przez bezrobotny (2014-02-06 16:36:43)

zrobiłem płytkę pod 89c2051, ale procek się wyłożył i muszę przejść na 2313 bo jest szybszy...
nie mam pinów do programowania na płytce, za to mam welllona i procka w podstawce więc mogę go wyjąć...

no nie próbowałem, ale coś czuje, że nic z tego nie będzie bo te adresy są niepoustawiane...

HELP! ;)

Edit: chociaż teraz przyszła mi do głowy myśl, żeby zrobić sobie płytkę do samego programowania procka, może to jakaś myśl...

5

Zaraz, zaraz. Masz uC na podstawce. Do wellona jak pamiętam masz odpowiedni soft do wgrywania. Więc w czym problem ? Tak ok. 2 lat temu bawiłem się tym programatorem więc dokładnie już nie pamiętam jak to leciało wszystko. W kazdym razie, wywaliłeś kupę forsy na taki programator, a zadajesz dosyć dziwne pytania. Chyba że chcesz wgrać program skompilowany pod  89c2051 o_O