Witam
Ostatnio zaszalałem, a w zasadzie miałem fuksa, bo udało mi się kupić Atari STE i MEGA STE, na które polowałem od dłuższego czasu. Chciałem mieć jedno lub drugie, ale wyszło jak wyszło i niech tak zostanie. Poszperałem nieco po Internecie żeby dowiedzieć się czegoś o nowych nabytkach, ale nadal mam kilka pytań.
1) Czy są dostępne jakieś karty turbo do ww. komputerów (chodzi o nowe i dostępne projekty)?
2) Jest szansa na zdobycie karty grafiki i czy ma to sens w przypadku jak wyżej?
3) Próbował ktoś przełożyć MEGA STE w obudowę STE?
4) Jak wygląda sprawa z interfejsami klawiatury od PC do MEGA STE?
5) Ogólnie zrozumiałem, że jest problem z SCSI (potrzeba interfejsu w MEGA STE), można taki kupić i czy da się podłączyć również CD ROM?
6) Jeżeli nie SCSI to może IDE i SATA/USATAN, no i CD ROM IDE, czy to się da zrobić?
7) Używa ktoś tego zestawu? Jak się sprawuje z STE/ MEGA STE, jakiej myszy optycznej używacie (kulkowe doprowadzają mnie do szału).
8) Mam monitor Philips CM8833-II, jak go podłączyć do komputerów, potrzeba jakiegoś specjalnego kabla (komputery dopiero do mnie jadą)?
9) Czy istnieje ( Catweasel ) wersja urządzenia dla ATARI?
10) Wiem, że jest MIST, ale czy ktoś myślał nad wykorzystaniem mikrokontrolera z ARM po to, żeby zbudować turbo na podobnej zasadzie jak w MiniMig?
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
a8rawconv GUI Graficzny interfejs użytkownika (GUI) dla narzędzia a8rawconv