1. Czy dobra? Moim zdaniem najlepsza z poprzedniej generacji - najwygodniejszy pad, mega ilość super gier, część wychodziłą szybciej, niż na PS3, bardzo dobre exclusivy...
2. "Na topie" - już nie jest na topie - wszły PS4 i XO i teraz to one są na topie. Myślę jednak, że primo - support jeszcze jakiś czas będzie, secundo - na Live pojawiają się super gry po np. 17 PLN (vide Dishonored czy Bioshok - no co, ja nie grałem wcześniej :-), a nowsze tytułu od 49 PLN (Tomb Rider'a wyłapałem na promo za 69 PLN!);
3. Nowa / Stara - ja wolę nowe, ale ja obrzydliwy jestem... Poza tym gwarancja jest gwarancją.
4. Przeróbki - chcesz grać po sieci? Nie przerabiaj. Gry można na prawdę nieraz taniej kupić na Live niż na Allegro i masz je po chwili (w zależności od prędkości łącza) na dysku!
5. Wersja - najlepiej najnowsza, dostępna od około miesiąca (bodaj One design się nazywa???). Ale SLIM też jest jak najbardziej OK. Nie kupuj pierwszej - najbardziej awaryjna i prądożerna (w zasadzie już archaiczna jest...).
6. Dysk - jak największy :-) Oryginalne mają bodaj do 320 GB (?). Gry zabierają od 1 GB do ... nie wiem ilu, BF3 z dodatkami to już chyba z 16 GB :-).
7. Kinect - bez nakładki Zoom - min 2 metry od konsoli przestrzeń 2 / 2 metry, z nakładką Zoom - 1 metr od konsoli i znowu 2 / 2. Polecam Zoom'a.
8. Coś Atarkowego/Amigowego z Komody na tym odpale? - wszystko, jak postawisz Atari lub każdy inny komp na X360 (Uwaga: tylko jak konsola jest na płask, inaczej na pewno Atari z niej spadnie!) :-)))))
Teraz jest nowa generacja konsol, a to oznacza w zasadzie koniec gier na starą generację. Pierdu-pierdu w stylu na PS2 to super gry były i w zeszłym roku możesz porównać do rodzimego poletka - na Atari teraz gry też wychodzą. Ile osób w nie gra? Ile ich wychodzi? Jakiej są jakości w porównaniu z tym, co może Twoja komórka? Jak ktoś twierdzi inaczej, to jest niepoprawnym melancholikiem.
W swoim życiu przećwiczyłem dziesiątki konsol, nie jeden kredyt na nie brałem, nie jeden raz sprzedawałem za grosze. Część z konsol miałem kilka razy. Do tej pory X360 jest niekwestionowanym liderem, ale TYLKO nieprzerobiony, bo i tak 80% czasu spędzam online, a i tu kolejne 80% z BF 3/4 :-) Przerobisz - w sieci dostaniesz bana. Koniec.
To, co wk*&^% najbardziej, to Live, czyli dostęp do gry online za ok 150 PLN rocznie... Abonament taki. Są jednak i plusy - gry nieraz w super cenach, a dwa razy w miesiącu dwie gry gratis (zwykle jednak albo starocie, albo popierdółki...). Trzeba się jednak z tym pogodzić, bo Sony też to wprowadziło i tyle.
Jak ktoś też gra na X'sie, to dawajcie nicki, się zaprzyjaźnimy :-)
--------------------------------
Atari 65 XE | CA-12 z KSO Turbo 2000 | SN-360 | SIO2SD | MATT | Dokumentacja + książki od Retronics'a! | Atari 2600 Junior