wszyscy tu o dupie maryni, a nikt się nie zapyta,
jak działa VBXE, może mi Ktoś napisać?
nie nie mam zamiaru podrabiać, pytam bo to ciekawe...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Street Fighter 2 na Atari 8-bit To wczesna wersja gry, ale już teraz wiadomo, że projekt zapowiada się bardzo ambitnie.
SwSprEd 1.0.0 Nowy edytor programowych duszków.
Atari 8-bit Rom Image File Explorer Nowa wersja przynosi szereg istotnych ulepszeń i nowych funkcji.
Atari Font Maker V1.6.16.0 Nowa wersja narzędzia do tworzenia fontów i map.
Turgen 9.4.0 Nowa wersja Turgen - popularnego narzędzia do tworzenia kaset dla komputerów Atari.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » jak to działa?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
wszyscy tu o dupie maryni, a nikt się nie zapyta,
jak działa VBXE, może mi Ktoś napisać?
nie nie mam zamiaru podrabiać, pytam bo to ciekawe...
Boże, widzisz i nie grzmisz... Trzeci link z Google'a, a potem linki na samym dole. Bozia oczka odjęła, czy myślunek toże?
No jak to jak? Wgrywasz rdzeń, podłączasz wtyczkę i działa po wyjściu RGB. Cała tajemnica :D
niby gdzie w trzecim linku?
Ano tutaj: http://lmgtfy.com/?q=VBXE
Aby wszystko zrozumieć, będziesz potrzebował tego:
A tak na poważnie: są programowalne układy typu "bramki logiczne + programowane połączenia" (CPLD,FPGA) - piszesz, jak mają być połączone, wrzucasz taki plik do takiego ukadu i masz: 6502, Z80, 68000, Pokey, co sobie wymarzysz. I Candle i spółka sobie wymarzyli, i zrobili. Zrobili procesor graficzny. Wrzucili go do FPGA i otrzymali działające urządzenie. Tak w wieeeelkim skrócie.
Kiedyś takie cuś tworzyło się na deskach kreślarskich i się robiło klisze, a następnie się wykonywało prototyp warstwa po warstwie (naświetlanie i trawienie), trwało takie projektowanie kilka dobrych miesięcy do kilkunastu (SID, Pokey, Antic, GTIA).
bezrobotny zamówił już "odpowiednio małe" pcb
Już raz Lotharek odpisywał o tym, zeby się nauczył VHDL-a, że się sam uczy.
Widać już zapomniał, że się pytał.
Z tym niech wystartuje na przykład -> http://www.kickstarter.com/projects/157 … y-pi-beagl .
@bezrobotny jakieś rozdwojenie jaźni? pomroczność jasna? Czy coś innego? Wczoraj pytasz i dzisiaj sam sobie odpowiadasz... pewnie "zapomniałeś" się przelogować :)
jako że nic nie dzieje się na forum to ja pociągnę wątek...
nie o to mi chodziło, takie pierdoły to wiedzą wszyscy...
może Ktoś napisać w jaki sposób ANTIC i GTIA generują obraz?
i gdzie w tym wszystkim jest VBXE?
Już napisano w datasheetach.
a gdzie je znaleźć?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » jak to działa?
Wygenerowano w 0.021 sekund, wykonano 57 zapytań