wszyscy tu o dupie maryni, a nikt się nie zapyta,
jak działa VBXE, może mi Ktoś napisać?
nie nie mam zamiaru podrabiać, pytam bo to ciekawe...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » jak to działa?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
wszyscy tu o dupie maryni, a nikt się nie zapyta,
jak działa VBXE, może mi Ktoś napisać?
nie nie mam zamiaru podrabiać, pytam bo to ciekawe...
Boże, widzisz i nie grzmisz... Trzeci link z Google'a, a potem linki na samym dole. Bozia oczka odjęła, czy myślunek toże?
No jak to jak? Wgrywasz rdzeń, podłączasz wtyczkę i działa po wyjściu RGB. Cała tajemnica :D
niby gdzie w trzecim linku?
Ano tutaj: http://lmgtfy.com/?q=VBXE
Aby wszystko zrozumieć, będziesz potrzebował tego:
A tak na poważnie: są programowalne układy typu "bramki logiczne + programowane połączenia" (CPLD,FPGA) - piszesz, jak mają być połączone, wrzucasz taki plik do takiego ukadu i masz: 6502, Z80, 68000, Pokey, co sobie wymarzysz. I Candle i spółka sobie wymarzyli, i zrobili. Zrobili procesor graficzny. Wrzucili go do FPGA i otrzymali działające urządzenie. Tak w wieeeelkim skrócie.
Kiedyś takie cuś tworzyło się na deskach kreślarskich i się robiło klisze, a następnie się wykonywało prototyp warstwa po warstwie (naświetlanie i trawienie), trwało takie projektowanie kilka dobrych miesięcy do kilkunastu (SID, Pokey, Antic, GTIA).
bezrobotny zamówił już "odpowiednio małe" pcb
Już raz Lotharek odpisywał o tym, zeby się nauczył VHDL-a, że się sam uczy.
Widać już zapomniał, że się pytał.
Z tym niech wystartuje na przykład -> http://www.kickstarter.com/projects/157 … y-pi-beagl .
@bezrobotny jakieś rozdwojenie jaźni? pomroczność jasna? Czy coś innego? Wczoraj pytasz i dzisiaj sam sobie odpowiadasz... pewnie "zapomniałeś" się przelogować :)
jako że nic nie dzieje się na forum to ja pociągnę wątek...
nie o to mi chodziło, takie pierdoły to wiedzą wszyscy...
może Ktoś napisać w jaki sposób ANTIC i GTIA generują obraz?
i gdzie w tym wszystkim jest VBXE?
Już napisano w datasheetach.
a gdzie je znaleźć?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » jak to działa?
Wygenerowano w 0.032 sekund, wykonano 53 zapytań