No dobra, aż dziw bierze że nikt jeszcze nie rozbierał gana, tak czy siak ja się za to zabrałem, znalazłęm przyczynę niemożności jego otwarcia po odkręceniu dwóch śrub w rękojeści. Rozchyliłem je mocno i zauważyłem przyczynę - 2 dodatkowe mosty spinające 2 połówki obudowy. Kolejne dwie śruby po prostu są pod naklejką ;-). podważyłem ją delikatnie, ściągnąłem, pojawiły się dwie kolejne i po odkręceniu gun się wziął rozłożył. Nie ma niestety nic wewnątrz do jego kalibracji, ale można obracając w koło soczewkę uzyskać delikatne korekty. Obmalowałem ją na około czarnym permanentnym cienkopisem co jakieś 10 stopni i metodą prób i błędów próbowałem osiągnąć korektę. Nieco się udało, ale to wg mnie kwestia wlutowania czujnika na płytkę i jego osadzenia w gniazdach odlewu. Niemniej jednak fajna zabawa.
30 lat temu moje poglądy nazywane były normalnymi, 20 lat temu konserwatywnymi, 10 lat temu skrajnie konserwatywnymi, dzisiaj jestem nazywany faszystą. Ja nie zmieniłem poglądów, tylko idioci zmienili wartości!