YERZMYEY/HOOY-PROGRAM napisał/a:Piesiu napisał/a:Yerzmyey:
A może by tak od biedy uruchomić Falcona bez HDDrivera, a Sonolumineszenz odpalić z dyskietki, w końcu demko zajmuje około 1.1MB, więc się na jednej dyskietce HD zmieści, tylko jak pominąć przy bootowaniu HDDrivera bez konieczności fizycznego odpinania dysku?
Chyba tak zrobię.
Sprawdzałem - są dwa duże lagi, na początku i na końcu (synchro było do HDD).
Ale ujdzie. Więc dopuszczam taką wersję, chociaż moja FDD jest głupia i może robić niespodzianki.
Jury: zgadza się, demo chodzi bez HDD/CF. Z dyskietki. Aczkolwiek z dwoma średniego znaczenia bugami.
Sikor:
>Lewy ALT plus litera napędu, z którego chcemy zabootować. Dla stacji dyskietek - A (lub B, gdy mamy 2
>napedy i chcemy się z drugiego zabootować).
-------------
Zastanawiam się, czy jest w ogóle w TOS-ie taka możliwość: myślałem sobie, żeby na wszystkich dyskach powrzucać na główną ścieżkę pliki do BOOTowania, żeby se leżały. I POTEM znaleźć sposób (jest w TOSie? Jest osobny program?) na wybór konfiguracji: włączenie z JEDNYM TYLKO dyskiem twardym (dowolnie wybranym, bo KAŻDY miałby w/w pliki do BOOTowania). Wtedy HDDRIVER powinien zjeść mniej RAMu.
Czy to jest możliwe? Widziałem u Krolla w domu, że ma coś takiego przy włączaniu, aaaaaaale on to ma potwora-maszynę.
Czesc,
Jesli chodzi CI o ustawianie to do tego jest potrzebny Xboot, w ktorym konfigurujes sobie co CI jest potrzebne w czasie uruchamiania systemu, mozesz to zrobic na kazdym falconie i jednym dysku, fakt posiadania wiekszej liczby dyskow nie jest tu potrzebna, bootuje i tak to wszystko z jednej partycji dysku.
Musisz mi dokladnie opisac co chicialbys miec to CI pmoge to wszystko odpowiednio z bootowac, weekend mam wolny.
Pozdrawiam
Kroll
Falcon CT63, CTPCI + Radeon 9250, napęd MO Fujitsu 230 MB oraz naped Syquest 230 MB, Nagrywarka Yamaha CDRW 2100, Napęd DVD-ROM, Netusbee, Skaner EPSON GT8000/Falcon 030, Ram 14 MB, karta CF 16 GB/Hades 060, CD-ROM, Nagrywarka Yamaha CDR, karta sieciowa, napęd Syquest 44 MB/Atari TT 030; 10 MB ST-Ramu, 64 MB TT-Ramu, Zewnętrzny naped CD-ROM, napęd MO Fujitsu 230 MB, karta graficzna MEGA Vision 300 Netusbee/Atari Jaguar + Skunkboard, Atari 65 XE + SIDE