macie Panowie jakiś może pomysł jak ograniczyć ilość odwiedzić spamerów na stronie?
dziennie mam po 800 wejść, strasznie nabijają mi transfer... może Dely ma jakieś patenty?

2

poszukaj softu "SBot-Vkradek" , dosyc skutecznie ubija spamboty

3

ja mam skrypt który co tydzień aktualizuje firewalla o listę adresów IP z chin i korei. + ciekawa captcha z układaniem obrazka :)

"tatusiu zobacz, narysowałam tobie takie same coś jak na twojej koszulce" 
https://github.com/willyvmm/mouSTer
jmp $e477

4

bo chodzi o to, jak sprawić, żeby boty zapomniały o stronie, czy one już jak zaatakują to nic się nie da zrobić?

5

Bo one wtyczki wyczuły i już nie odpuszczą.

"tatusiu zobacz, narysowałam tobie takie same coś jak na twojej koszulce" 
https://github.com/willyvmm/mouSTer
jmp $e477

6

w: dzięki, gdybym zmienił katalog z forum to coś by to pomogło?

7

Tak. Spamx2.

Sikor umarł...

8

no rzesz w mordę.... i nic się nie da zrobić?

9

Wszystko można zrobić, jak dla Ciebie proponuje zamknąć forum, po kłopocie będzie...

Chcesz to mogę skonfigurować u Ciebie odpowiednie mechanizmy broniące przed takimi rzeczami, oczywiście za opłatą lub za wywiad z Tobą.

10

ja jestem mało ciekawą osobą, a co mógłbyś odpłatnie poradzić na spamik? (konto jest hostingowe)

11

wręcz przeciwnie, jesteś bardzo ciekawym przypadkiem :)

"Was powinny uzbrojone służby wyciągać z domów do punktów szczepień, a potem zamykać do pi* za rozpowszechnianie zagrożenia epidemicznego" - Epi 2021
"Powinno się pałować tylko tych co tego nie rozumieją. No i nie szmatki i nie chirurgiczne tylko min FFP3, to by miało jakiś sens. U mnie we firmie, to jak przychodzi bezmaskowiec, to stoi w deszczu przed firmą" - Pin 2021

12

bezrobotny napisał/a:

dziennie mam po 800 wejść, strasznie nabijają mi transfer

Zmienić na hosting bez naliczania transferu.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

13

@dely ma racje, botów nie ubijesz jedynie utrudnisz im dostęp i część może sobie odpuści.