Witam,
szukam czegos (CPX) do ustawienia jezyka klawiatury na niemiecki w trybie 030, przy nieaktywnym NVramie (padnieta bateria) , w trybie 060 to nie jest problem, czy ktos kojarzy jak to rozwiazac dla trybu 030 ?
Pozdrawiam
Kroll
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Software, Gry - 16/32bit » Ustawienie jezyka klawiatury
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
szukam czegos (CPX) do ustawienia jezyka klawiatury na niemiecki w trybie 030, przy nieaktywnym NVramie (padnieta bateria) , w trybie 060 to nie jest problem, czy ktos kojarzy jak to rozwiazac dla trybu 030 ?
Pozdrawiam
Kroll
Przy padniętym NVRamie CPX nic nie da.
Mam jednego Dallasa na zbyciu, mogę podesłać.
Aha, czyli w trybie 030 nic to nie da najlepeiej wymienic RTC, w sumie to mam jednego Dallasa, znalazlem go pisalem w innym watku, ale ze mam 2 falcony w drugim tez jest padniety, to chetnie go przyjme od CIebie, musze wtakim wypadku jak najszybciej zalatwic jeszcze kogos kto by je wymienil, na priva wysle Ci adres gdzie podeles, wielkie dzieki
Pozdrawiam
Kroll
Nie musisz wymieniać dallasa, ja dodałem baterię i działa od 4 lat.
Tak wiem ze taka opcja tez istnieje z tego co wiem to mam byc jakas bateria 1.5V, dodales jakas mala zegarkorkowa ?
Kroll
Dotałem taką jakie są w pecetowych płytach głównych, zegarkówką bym nie nazwał.
tymczasowe rozwiązanie przy padniętym zegarze
WItam,
Bartek030: a wiec wlasnie zrobilem test tego oprogramowania no i dziala, czytalem o tym oprogramowaniu ale intrukcja ktora podales wraz z z programikami byla niezbedna i teraz majac dyskietke w stacji odczytuje mi ustawienia klawiatury i juz nawet jak wylacze to wczytje mi niemiecka klawiature, oczywiscie zeby miec opprawna date i czas to trzeba niestety ustawiac za kazdym razem , ale to normalne niema co podtrzymywac, takze na razie do czasu wymiany RTC takie rozwiazanie mnie bardzo zadowala. Dzieki jeszcze raz
Kroll
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Software, Gry - 16/32bit » Ustawienie jezyka klawiatury
Wygenerowano w 0.015 sekund, wykonano 57 zapytań