Kochani, bardzo dziękuję za Wasz udział w ostatniej edycji SV2k13. W końcu zaczynam powracać do świata żywych - w tym roku nieco szybciej. Mimo iż nadal mam masę rzeczy do załatwienia po party (nadal mam sprzęt nagłaśniający, puste beczki po piwie, masa skrzynek zawalająca połowę mojego samochodu), to jednak patrząc na "owoce" po party (114 prac konkursowych!) wiem jedno - było warto ! W tej chwili nie myślę o kolejnej edycji - nie mam na to siły.
Czas na krótkie podsumowanie:
- na imprezie pojawiło się ok. 170 osób (+/-)
- w konkursach wystawionych zostało 114 prac
- na party-place odbyła się pierwsza część koncertu Ultrasyda (Francja)
Wejściówka wynosiła 60 zł, w jej skład wchodziło:
- koszulka marki "Fruit Of The Loom" z logo imprezy, Atari, a na plecach pozdrowienia od projektanta i twórcy konsoli Atari Jaguar - Johna Mathiesona - której 20-lecie obchodziliśmy na SV (koszulka warta 30 zł netto)
- darmowy plakat A3 przygotowany na 20-lecie konsoli Atari Jaguar
- darmowy poczęstunek na otwarciu imprezy
- devil's show ( +18 )
- 450 l piwa, tj. 900 piw 0.5 l
- przejazd limuzyną na drugą część koncertu Ultrasyda w klubie "Kwadratowa" (przyjazd i powrót) - w sumie Hummer H2 wykonał 6 kursów. W środku prezentacja dem z Atari, darmowy szampan.
- wiele nagród dedykowanych całej linii Atari - od A2600 po Jaguara.
Na party-place pojawili się ludzie z 9 krajów: Anglia, Francja, Niemcy, Hiszpania, Czechy, Słowacja, Holandia, Dania oraz oczywiście z Polski.
W tym takie osoby jak JAC! (wybitny koder na małe Atari), Ear_X / LineOut, NO/Escape - najlepsi koderzy na Falcona, czy Defjam / Checkpoint (jeden z najlepszych koderów na ST).
Przed party ukazały się invitki, w tym:
- 2 video (jedna z udziałem Michała Koterskiego)
- 4 w formie intr na platformy Atari XL/XE, Atari ST/STe, Atari Falcon oraz Atari Jaguar
- przez 3 tygodnie przed party emitowane były spoty w radiu ESKA, a także zapowiedzi w POMORSKA TV
Wszystkich partyzantów za pośrednictwem video pozdrawiali m.in.:
- John Mathieson (projektant i twórca konsoli Jaguar, obchodzącego w tym roku swoje 20-lecie)
- Rodzina Tramielów (żona Leonarda i żona ś.p. Jacka Tramiela)
- Wojtek Zientara - autor wielu publikacji o Atari w Polsce (tym szef klanu ATARI w miesięczniku "Bajtek").
Na SV2k13 obecne były media:
- TVP INFO
- POMORSKA TV
- PÓŁNOCNA TV
- SUPERSTACJA
- RADIO ESKA
- MAGAZYN KOMPUTEROWY "CHIP"
- GAZETA WYBORCZA
Każdy uczestnik SV wraz z votką otrzymał długopis - aby nie musiał pożyczać od kolegi :)
Cieszę się, iż mimo że SV2k13 było w całości poświęcone Atari, mogliśmy wspólnie bawić się z kolegami ze sceny C-64 :)
Pozdrawiam serdecznie.
p.s. Przyjdzie czas na podziękowania :)
Silly Venture - breaking the ATARI scene since 2000 ! :)