zrób że po prostu obsługę FS Sparta DOS X. Czy to jest kwestia, która Cię przerasta? Wiesz ile korzyści z tego wynika?
Może być to alternatywna wersja, np. bez US, czy tam czegoś, co w tym przypadku nie jest konieczne do życia.
Qmega nie mam, ale mam DracOS na '816, więc i tu coś sprawdzić można na alternatywnym osie. Daj mi tylko czas do weekendu, bo jak na razie to po party sprzęt mam w rozsypce i podłączyłem na "krótko" jedną Atarkę z monitorem (tą "normalną" :D )
EDIT:
Następne pytanie, dotyczy Beep'em all4.
Z HDD można odpalić music-disk (np. z *.atr). Problem jest taki, że xBios daje nam możliwość wyczekiwania na opcję użycia OS i załadowania. Trwa to niemiłosiernie długo (odgrzałem obiad w tym czasie). Sam program (Beep'em all4) wstaje spod dos, jednak nie jest w stanie doczytać żadnego pliku. Pytanie - dlaczego?
EDIT:
teraz np. nie odpale *.atr z Beep... z hdd, bo intuicyjność i sposób działania klawisza SELECT mi to uniemożliwia. od 15 minut odpalam musicdisk. Da się coś z tym zrobić (pomijając w/w komisję standaryzacji, bo ta coś nawaliła) ;)
Kontakt: pin@usdk.pl