Witam!
Nie ma ktoś na zbyciu kaset z grami do Atari XL/XE w systemie Turbo 2000 ?

2

Nie ten dział - polecam Kupię/Sprzeda/Zamienię
Dodatkowo - która wersja Turbo??

Sikor umarł...

3

Sikor napisał/a:

Nie ten dział - polecam Kupię/Sprzeda/Zamienię
Dodatkowo - która wersja Turbo??

Kartridż K.S.O Turbo 2000, magnetofon z dodatkowym kablem do portu joystika.

4

To już coś mówi. Teraz pytanie: Warszawskie, Wrocławskie, Gdańskie czy Toruńskie? Bo nikłe, ale były różnice w zapisie.

Sikor umarł...

5 Ostatnio edytowany przez voy (2013-11-08 22:53:25)

Raczej nie wrocławskie, bo ono miało dodatkowy kabel owinięty wokół przewodu SIO.

Powszechnie wiadomo, że kamień potrafi myśleć. Na tym fakcie opiera się cała elektronika.

Terry Pratchett - Równoumagicznienie

6 Ostatnio edytowany przez Fixer111 (2013-11-09 07:19:54)

Sikor napisał/a:

To już coś mówi. Teraz pytanie: Warszawskie, Wrocławskie, Gdańskie czy Toruńskie? Bo nikłe, ale były różnice w zapisie.

Po czym można rozpoznać która to wersja turbo?
Mam jedna kasetę, tak wygląda okładka:

Post's attachments

T2000.jpg 213.1 kb, liczba pobrań: 2 (od 2013-11-09) 

Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.

7

Hmm, okładka nic nie da... Choć może ktoś skojarzy - ja w Warszawie takich nie widziałem, co nie oznacza, że nie było.
Pytanie: skąd jesteś i czy ten zestaw masz od dawna. Lokalizacja może pomóc - pamiętam, że kasety kupowanie w okolicach Torunie nie chciały współpracować z moim magnetofonem (standard Warszawski, K.S.O. Turbo 2000)...

Sikor umarł...

8

Sikor napisał/a:

Hmm, okładka nic nie da... Choć może ktoś skojarzy - ja w Warszawie takich nie widziałem, co nie oznacza, że nie było.
Pytanie: skąd jesteś i czy ten zestaw masz od dawna. Lokalizacja może pomóc - pamiętam, że kasety kupowanie w okolicach Torunie nie chciały współpracować z moim magnetofonem (standard Warszawski, K.S.O. Turbo 2000)...

Jestem z okolic Krakowa. Zestaw kupiłem parę lat temu na allegro. Na temat tego turbo wiem niewiele. W przeszłości miałem do czynienia z krakowskim Turbo ROM plus.

9

Poszukaj Krakowskiej wiary (jest Was tam trochę) - na pewno da się coś wykombinować. Względnie - jak masz czyste kasety - da się coś nagrać (najlepiej na Twoim magnetofonie, to nie będzie kłopotów).

Sikor umarł...