1 Ostatnio edytowany przez Pin (2013-11-02 15:41:50)

Orangutenmorgen :)

Na dzień dzisiejszy mogę potwierdzić, iż pomagam w organizacji kompotów na Atari 8 bit. Topic ten ma generalnie służyć sprawom z tym związanym, więc kwestie z mojej strony, czy pytania niechaj zostaną zawarte poniżej ;)

Na początek:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Prace plikowe, które mają być zaprezentowane na kompo uprasza się o sprowadzenie do postaci 8+3. Nie używamy długich nazw plików, np:

super_zajebista_praca_ktora_zajmie_pierwsze _miejsce.XEX

gdyż prace będą uruchamiane z Atari a nie emulatora ( ;) ) i znaczące natężenie prac w tejże formie powoduje zbędne zamieszanie. Przy okazji autor pracy nie ma pewności, jak będzie wyglądać nazwa pliku w oficjalnym release. Bo może być to zamienione na:

SZPKZPM.XEX

... tego chyba nikt nie chce, autor szczególnie.

W czasie prezentacji kompo będą używane oryginalne nazwy prac, które autor może zapisać w pliku z opisem (*.txt, czy coś tam)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Jeśli praca nosi nazwę:

OBRAZEK.MIC

to plik opisowy powinien się nazywać:

OBRAZEK.TXT(/doc/nfo... itd)

- do prac, np. w RMT oprócz pliku wykonywalnego proszę też dołączyć źródło pliku *.RMT. Dotyczy to wszystkich prac, włącznie z formatem G2F (w przypadku grafik)

- powiedzmy, że odstępstwem od tej zasady niechaj będą muzyczki na "beepera" (o ile takie będą, bo szczegóły wszyscy poznamy na kompo :) )

- jeśli praca wymaga jakiegoś konkretnego konfigu, to proszę to zgłaszać do organizatora (lub do mnie). Wszystko można załatwić i z niczym nie powinno być problemów.

- Można poprzez Grey'a podsyłać prace testowe, lub docelowe celem sprawdzenia, czy aby na pewno nie ma jakiś problemów z odpaleniem na platformie prezentacyjnej (do wyboru 3 komputery Atari w różnych konfigach, w tym jedno stockowe 130XE). Możliwość wcześniejszego sprawdzenia mam do środy 6.11.2013, później pakuje definitywnie sprzęt.

Finalnie po prostu chodzi o to, że przy dużej ilości prac takie "pierdoły" bardzo usprawniają i przyspieszają organizację kompotów. Chyba, że planowane jest opóźnienie? :D

Kontakt: pin@usdk.pl

2

... takie jeszcze pytanie. Czy jakiś ortodox zamierza dostarczyć pracę na DYSKIETCE 5,25"? ... bo nie wiem, czy brać XF551, czy nie ;)

3

Bierz :)

"tatusiu zobacz, narysowałam tobie takie same coś jak na twojej koszulce" 
https://github.com/willyvmm/mouSTer
jmp $e477

4

... no to nie jest śmieszne, bo przy tej ilości gratów jeden klocek i zasilacz, oraz kabel to duże wyzwanie. Dlatego ograniczam ilość zbędnych rzeczy, bo mamy do przejechania całą tą cudowną krainę ;).

Brać, czy nie brać?

5

To nie bierz. Na co to przegrać napisz.
Aczkolwiek ze zględu na to co to jest to dyskietka pasuje najlepiej.

"tatusiu zobacz, narysowałam tobie takie same coś jak na twojej koszulce" 
https://github.com/willyvmm/mouSTer
jmp $e477

6

Pinek w razie czego służę CA2001 z Toms Turbo - więc zostaw cegłe.

gep/lamers^dial

7

ok - tnx Gepard ;)