Orangutenmorgen :)
Na dzień dzisiejszy mogę potwierdzić, iż pomagam w organizacji kompotów na Atari 8 bit. Topic ten ma generalnie służyć sprawom z tym związanym, więc kwestie z mojej strony, czy pytania niechaj zostaną zawarte poniżej ;)
Na początek:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Prace plikowe, które mają być zaprezentowane na kompo uprasza się o sprowadzenie do postaci 8+3. Nie używamy długich nazw plików, np:
super_zajebista_praca_ktora_zajmie_pierwsze _miejsce.XEX
gdyż prace będą uruchamiane z Atari a nie emulatora ( ;) ) i znaczące natężenie prac w tejże formie powoduje zbędne zamieszanie. Przy okazji autor pracy nie ma pewności, jak będzie wyglądać nazwa pliku w oficjalnym release. Bo może być to zamienione na:
SZPKZPM.XEX
... tego chyba nikt nie chce, autor szczególnie.
W czasie prezentacji kompo będą używane oryginalne nazwy prac, które autor może zapisać w pliku z opisem (*.txt, czy coś tam)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Jeśli praca nosi nazwę:
OBRAZEK.MIC
to plik opisowy powinien się nazywać:
OBRAZEK.TXT(/doc/nfo... itd)
- do prac, np. w RMT oprócz pliku wykonywalnego proszę też dołączyć źródło pliku *.RMT. Dotyczy to wszystkich prac, włącznie z formatem G2F (w przypadku grafik)
- powiedzmy, że odstępstwem od tej zasady niechaj będą muzyczki na "beepera" (o ile takie będą, bo szczegóły wszyscy poznamy na kompo :) )
- jeśli praca wymaga jakiegoś konkretnego konfigu, to proszę to zgłaszać do organizatora (lub do mnie). Wszystko można załatwić i z niczym nie powinno być problemów.
- Można poprzez Grey'a podsyłać prace testowe, lub docelowe celem sprawdzenia, czy aby na pewno nie ma jakiś problemów z odpaleniem na platformie prezentacyjnej (do wyboru 3 komputery Atari w różnych konfigach, w tym jedno stockowe 130XE). Możliwość wcześniejszego sprawdzenia mam do środy 6.11.2013, później pakuje definitywnie sprzęt.
Finalnie po prostu chodzi o to, że przy dużej ilości prac takie "pierdoły" bardzo usprawniają i przyspieszają organizację kompotów. Chyba, że planowane jest opóźnienie? :D