351

i po co?

przechodze na tumiwisizm

352 Ostatnio edytowany przez lemiel (2013-09-01 20:34:54)

No chyba ktoś tego jednak używa?
Oraz: http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic … 62#p174262

353

172 wyswietlenia tematu, zero odpowiedzi, 10 pobran, myslisz ze ktos uzywa?
watpie

ja mysle ze trace czas i energie

przechodze na tumiwisizm

354

Candle, nie zniechęcaj się. Rób swoje, choćby dla własnej przyjemności.

Pewnie, że używają... Na razie pociągnąłem aktualizację do Side 1; nie za bardzo mam kiedy ją wykonać, ale najpewniej w tygodniu. Podejrzewam, że część ludzików ma podobnie i ewentualne komentarze do release'u zostawi na później.

Powszechnie wiadomo, że kamień potrafi myśleć. Na tym fakcie opiera się cała elektronika.

Terry Pratchett - Równoumagicznienie

355

rozbawiles mnie do lez
a swoje moge robic tak jak, nieprzymierzajac, twoj brat - do szuflady

przechodze na tumiwisizm

356

Proszę o podpowiedź, bo nic nie mogę sobie przypomnieć co żem schował do szuflady.
Wiesz, że mamy inne podejścia do robienia projektów, więc po co te osobiste wycieczki.

357

No właśnie, Candle, "trochę" przesadzasz. Komentarz był do mnie, Pasiu akurat nie ma z tym nic wspólnego.

Rób jak uważasz, ale daj sobie spokój ze zrzędzeniem... Znaczna część twoich postów jest w tym tonie.

Powszechnie wiadomo, że kamień potrafi myśleć. Na tym fakcie opiera się cała elektronika.

358

nie wiem skad to oburzenie - przeciez pasiu robi do szuflady - takie ma podejscie do projektow - robi dla siebie
nie ma w tym negatywnej oceny, takie sa fakty i to tyle
nie traktujcie tego jako zgryzliwa uwage, bo nia nie jest, chociaz pewnie w tym kontekscie tak wyglada
po prostu widze ze nie ma sensu robic dla "ludu" bo lud ma w dupie - pasiu robi do szuflady, sam, sobie, nigdzie nie publikujac swoich dzialan i nie oglada sie na feedback dobry czy zly, czy tez najgorszy - czyli projekt doskonaly - zero fidbaku
mam nadzieje ze teraz obaj rozumiecie o co mnie chodzilo
nou offens intend

przechodze na tumiwisizm

359

A musi publikować? Robi po swojemu i tyle. Traktuje to jako hobby, a nie jako sens życia i nie poświęca temu całego wolnego czasu.

Nie do końca rozumiem, o co ci chodzi, ale ok. Niech się brat wypowie.

360 Ostatnio edytowany przez Jacques (2013-09-10 17:40:31)

Candle napisał/a:

172 wyswietlenia tematu, zero odpowiedzi, 10 pobran, myslisz ze ktos uzywa?
watpie

ja mysle ze trace czas i energie

Dziś ściągnąłem tę ostatnią wersję SIDELoadera z A.Age i mimo wszystko zostanę przy wersji "custom" podrasowanej przez Willy'ego. Przynajmniej dopóki wersja "główna" nie będzie posiadała trybu tej prawdziwie szybkiej transmisji.

361 Ostatnio edytowany przez w1k (2013-10-17 17:48:08)

exist FLASHER for SIDE II? :/

or..
what is default config for SIDE II? i try replaced config.sys with my config.sys, then SIDE dont work correctely..

ATARI 800XE with u1mb, stereo, covox, ramdisk hell led, ultra video 1.0 XE.
SIO2SD, SIDE3, sio2usb, sio splitter, dragon cart, lantronix mss-100, fujinet (lotharek), rverter, A8PicoCart, BT-100, XC12 (T2000), XC12 (SUPER TURBO, TURBO D), both with internal speakers
my youtube channel

362

i have problem with D3: (BOOT) and D1.. D1: config.sys contains DEVICE SIDE, but in boot i have info: CONFIG ERROR 170, DEVICE SIDE

SIO2SD, SIDE3, sio2usb, sio splitter, dragon cart, lantronix mss-100, fujinet (lotharek), rverter, A8PicoCart, BT-100, XC12 (T2000), XC12 (SUPER TURBO, TURBO D), both with internal speakers
my youtube channel

363

so.. what is latest SIDE (beta driver too) driver which i can flash?

my youtube channel

364

i flash loader with supd_HS-willy-rc2.xex and now i CANT load ATR files

why?

my youtube channel

365

... jest taki chaos w tych wątkach o SIDE, że od 20 minut szukam loadera na fata16 i nie wiem w końcu co zfleszować by znów nie zrobić kaszanki. Jaka jest ostatnia wersja dla fat16 i gdzie się ona znajduje?

Kontakt: pin@usdk.pl

366

Najnowszy najwypasniejszy loader FATa do SIDE jest na AtariAge: http://atariage.com/forums/topic/216189 … re-update/

Jakiś czas temu przeflashowałem swoje SIDE ver. 1, działa :)

grzybson/SSG^NG

367 Ostatnio edytowany przez voy (2013-12-27 21:54:18)

Wychodzi na to, że któryś z tych:

http://atariage.com/forums/topic/184981 … er/page-13
http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic … 46&p=3
http://atariage.com/forums/topic/216189 … re-update/

Stawiam na ostatni. :)

EDIT: Grzybson mnie ubiegł. :P

Przy okazji prośba do Candle: czy przy okazji wypuszczenia nowej wersji loadera do FAT i/albo firmware do SIDE/SIDE2 mógłbyś je wrzucić na Pigwę? Przerzuciłbym to do odpowiedniego miejsca w dziale Projects i przynajmniej wszystko by było w jednym miejscu, a nie parunastu i zawsze aktualne. :) Dla przypomnienia login i hasło do uploadu: http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic … 62#p177162

368

... oraz dać znać - wrzuci się w newsy.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

369

mi sie wydaje ze kolega lotharek powinien miec to u siebie na stronie ......minute po wydaniu ;p

"wszystko się kiedyś kończy......."

370

coby jasne było. Szukam wersji loadera, która współpracuje z FAT16 ;)-

Dobra, sprawdzam te linki....

371 Ostatnio edytowany przez Pin (2013-12-27 22:28:21)

@Grzybson - updater z tego topica (aage) zrobił mi coś takiego:

odpalił i wyświetlił duże statyczne bary zawieszając kompa. Po resecie wszystko wstało, ale loader chyba się nie zfleszował. Oczywiście tego na 100% nie wiem, bo nie ma numeru rewizji na "ekranie" działającego loadera. Ogólne jednak odnoszę wrażenie, że updater niczego nie zflaszował.

EDIT:

Ten ostatni update jest albo wyłącznie dla FAT32, albo z jakiegoś powodu (choć raczej powinno być to niemożliwe) przypisanie fizycznie litery dysku dla partycji FAT i APT coś dla loadera zmienia. Jak znajdę jakąś luzem karte CF, to sprawdzę to.

Kiero - sorki za post pod postem, jakoś tak poleciało ;)-

372

stryker napisał/a:

mi sie wydaje ze kolega lotharek powinien miec to u siebie na stronie ......minute po wydaniu ;p

a mi sie wydaje, ze od jakiego czasu trolujesz albo probujesz zburzyc moj spokoj. efekt ten sam :-)

serdecznie proszę o maile na lotharek@lotharek.pl z tematem ATARIAREA - inne formy komunikacji zawodzą...
"The worth of all people is dependent on how they spend their life making contributions" - Kano Jigoro
FKMC /Fan Klub Malej Czarnej/   @Grey