po to, co opisane jest w #3
EDIT:
Może dokładniej. Potrzebuje dwa niezależne wyjścia audio z Atari. Mam je, więc czas je "uniezależnić" ;) - chodzi więc o to, że jeśli mam po 2xRCA stereo out z stereo Pokey i mam osobno GTIA + POKEY na wyjściu monitorowym to mam możliwość oddzielnie wypuszczając na zewnątrz sygnał (a raczej dwa różne całkowicie) totalnie kontrolować głośność mając na względzie różne tory audio na urządzeniach zewnętrznych. Powstała więc koncepcja taka, by zrobić player(y), czy może rozwinąć playery dla Sparta DOS X tak, by można było doprowadzić do sytuacji takiej: Stereo out na 2xRCA -> mixer, monitorAudio_out / GTIA click ->mixer. Mam wówczas dwa niezależne wyjścia audio z Atari i możliwość na zewnątrz dowolnej kontroli głośności. I teraz, jeśli nie "odetnę" std pokeya od gniazda monitorowego, to na sumie z mixera "podgłaśniając" klika z GTIA podgłaśniam też pierwszego pokeya, czego nie chce robić, bo w odsłuchu spowoduje to niepotrzebne zamieszanie. Jeśli więc oddzielę te rzeczy to mam możliwość np.:
* odpalenie playera na stereo 2xRCA+metronom(click) na dodatkowym torze audio z możliwością dowolnej kontroli głośności (na czym mi bardzo zależy). No i mam możliwość odpalić metro wyłącznie na odsłuch (np. słuchawki) nie puszczając metronomu na docelową końcówkę mocy i na "przody" na sali.
Kontakt: pin@usdk.pl