Wczoraj się zacząłem bawić na Hatari Falconem, raczej z czystej ciekawości ale mnie wciągnęło, nawet pomimo totalnego braku styczności z Falconem jakoś samemu udało mi się zrobić sobie config Tos 4.92 + Hdd + jakieś tam kolorowe ikonki dzięki czemu nie wygląda to jak gołe ST, dalej zacząłem szukać jakiś programików itd. niestety większość ciekawego stuffu pochodzi z francy więc manuale dla mnie nie czytelne, z zachodnich for też rozumiem piąte przez dziesiąte, a na koniec na Atarimania.com stwierdziłem że softu dla Falcona to tam tyle co na Meritum, jedyne co mam to tak żeby sprawdzić czy w ogóle zadziała to 1st Word, więc prośba do Falconiarzy o jakieś linki z ciekawym softem, na polskie strony nawet nie liczę więc już od biedy coś angielskiego, no i może jakiś link do tutoriala dla totalnego beginnera Falconowego.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.