Wczoraj się zacząłem bawić na Hatari Falconem, raczej z czystej ciekawości ale mnie wciągnęło, nawet pomimo totalnego braku styczności z Falconem jakoś samemu udało mi się zrobić sobie config Tos 4.92 + Hdd + jakieś tam kolorowe ikonki dzięki czemu nie wygląda to jak gołe ST, dalej zacząłem szukać jakiś programików itd. niestety większość ciekawego stuffu pochodzi z francy więc manuale dla mnie nie czytelne, z zachodnich for też rozumiem piąte przez dziesiąte, a na koniec na Atarimania.com stwierdziłem że softu dla Falcona to tam tyle co na Meritum, jedyne co mam to tak żeby sprawdzić czy w ogóle zadziała to 1st Word, więc prośba do Falconiarzy o jakieś linki z ciekawym softem, na polskie strony nawet nie liczę więc już od biedy coś angielskiego, no i może jakiś link do tutoriala dla totalnego beginnera Falconowego.
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury