76

nie sądzę. Projekt z czego wiem jest ukończony i jako taki trzyma standardy RGB. To monitor ze strony Atari wymaga takich składowych. Nie jest to problem, bo w trafopowielaczu masz 2 pokrętła i jedno z nich odpowiada za jasności. Pamiętaj tylko (tnx Candle za info), że na jednym masz 1.5kV, na drugim 4kV. Próbówka powinna wytrzymać :D

Kontakt: pin@usdk.pl

77

falbeiks ma output dostosowany do wspolczesnych telewizorow/monitorow lcd
na v2.1 nie da sie tego zalatwic prosto i przyjemnie - tj prosto sie da, ale naruszajac gwarancje - przez wymiane 3 rezystorow

przechodze na tumiwisizm

78

Chyba prościej podregulować monitor, jeśli to dotyczy jednego konkretnego modelu. Nie ma pewności jak inne zareagują na takie "wzmocnienie" :)

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

79 Ostatnio edytowany przez secon (2013-08-23 13:02:22)

Pin, możesz mnie oświecic odnośnie VBXE?
bo nie chce juz Lotharka męczyć. Bom zakupił vbxe i ultimate mam to zamontowane. A mam Side ver od zaxona czyli ta pierwszą działa ok.
Jak taki zestaw okiełznać?
Jak proponujesz czy wyłaczyć w setupie ultimate Sparte i jechać na tej z Side?
Jaka pamięć ustawic najlepiej w ultimate?
Jak podłaczyć do monitora lcd wczesniej mialem kabel z monitorowego a teraz z tego vbxe innym wyjściem? bo lotharek dorobił mi kabelek nowy, jakis z db9 i gniazdo. Czy jak bede mial połaczone z wyjscia vbxe to zwykle gry bedą działały z gtia?
Jak uruchamiał bede teraz loader z SIde? żeby wczytywać gry.
dzięki za ewentualne info i sory z góry za takie lamerskie pytania ale podjarany jestem tym vbxe jak pryszczaty małolat przed pierwszą randką .

ps. nie mam jeszcze odebranego kompa wiec sam sprawdzic na razie nie mogę.

80

Cokolwiek zrobisz - będziesz żałował. ;)

81

kleska urodzaju?

przechodze na tumiwisizm

82

nabijacie się spoko sam dojdę o co chodzi ;-)

83 Ostatnio edytowany przez wieczor (2013-08-24 01:22:27)

A te wysyłki w końcu już ruszyły czy nie? :) Bo ja zgodnie z info nastawiłem się na płatność za pobraniem, ale może jednak przelew puścić? Halu?

Edit: sorry, 2-linera właśnie przeczytałem. Nie było pytania :)

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

84

ponawiam pytanie, czy doczekamy się kiedyś NORMALNEGO opisu instalacji VBXE w 65/130?
nie mówcie, że to g... z narysowanymi 3 liniami i zasmarkane napisami do czegokolwiek się nadaje...

P.S. te filmiki na lothareks lairs to na zwykłym atari? jak zwykłe atari wyrabia taki pełnoekranowy film?

85

robisz jakieś układy do atari to co ci przeszkadza prosty opis?

86

bo to NIE JEST prosty opis, jak z tego można w ogóle korzystać i jeszcze wychwalać jak na tym forum...

87

Cytat z instrukcji instalacji (pogrubienia moje):

DISCLAIMER :
• Before any soldering inside computer; POWER OFF ATARI
• Disconnect all devices
• Use professional tools without any risk or possible harm to You
If You are not sure what to do – go to PROF ! Do not solder on Your own.
If You haven`t understood below pinouts – also visit PROF technician !

"tatusiu zobacz, narysowałam tobie takie same coś jak na twojej koszulce" 
https://github.com/willyvmm/mouSTer
jmp $e477

88

do tej pory w powszechnej opinii bezrobotny nie czytal, tylko ogladal obrazki
ale jak sa obrazki, to wraz jest problem, ale ale - na obrazkach przeszkadzaja napisy! AHA!
ktos by zechcial opracowac zestaw piktogramow specjalnie na ta okazje?

przechodze na tumiwisizm

89 Ostatnio edytowany przez calypso2k (2013-08-31 21:26:31)

@bezrobortny - nie pluj

wiesz jak odciągałem cyne spod ANTIC'a? zamontowałem słomkę do picia na rurę od odkurzacza i okleiłem taśmą do malowania, żeby była szczelność.

Pisałem do Lotaharka, że jeśli nie dam rady to proszę o montaż - pamiętaj, że ktoś to robi w swoim wolnym czasie - jeżeli ja sobie poradziłem - poradzi sobie każdy a efekty? http://atarionline.pl/forum/comments.ph … =1#Item_10

Jeżeli nie dajesz rady poproś kogoś o pomoc :) Instrukcja jest OK.