Czy ktoś ma doświadczenia z tą firmą?
http://members.tcq.net/video61/index.html
Chciałem dokonać zakupu paru cartów, stronę mają biedną, nawet zdjęć produktów nie ma. Przyjmują karty kredytowe ale trochę strach podawać im numer i dane.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » Atarisales Video 61 - ktoś kupował stąd?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy ktoś ma doświadczenia z tą firmą?
http://members.tcq.net/video61/index.html
Chciałem dokonać zakupu paru cartów, stronę mają biedną, nawet zdjęć produktów nie ma. Przyjmują karty kredytowe ale trochę strach podawać im numer i dane.
Best Electronics nie ma lepszej :) Co do numeru karty to bałbym się wysyłać komukolwiek mailem - nawet nie tyle bym się bał co po prostu bym tego nie zrobił, ale obsługują też PayPala na szczęście.
Na AtariAge ztcw chwalą sobie Video61. Stronę prowadzi niejaki Lance. Raczej nie spotkałem się ze szczególnymi "negatywami" skierowanymi w jego stronę.
@stRing nigdy nie wysylaj numeru carty kredytowej mailem. Mozna sobie na prawde narobic problemow. Wybierz platnosc paypal'em a jak nie masz konta to paypal pobierze z carty kredytowej.
Kupowałem od nich Tempest Xtream, bezproblemowo (PayPal). Lata wstecz, ale zawsze. O ile dobrze pamiętam - Nosty też ;)
Też kupowałem. Są OK. Tak jak wyżej napisano - nigdy nie wysyłamy numeru karty e-mailem.
Dziękuję za rady. Jest możliwość podania także danych karty CC telefonicznie więc myślę że nie będzie problemu. Przez e-mail to oczywiście zbyt ryzykowne :) Co do PayPal to raz skorzystałem i chwilę potem dostałem e-maile wyłudzające informację, stąd mam mieszane uczucia do tego typu transakcji.
Problem polega na tym, że dane karty kredytowej powinny być podawane wyłącznie instytucji godnej zaufania. To właśnie dlatego w większości wypadków w sklepach internetowych podczas płatności, jesteś przekierowany na stronę banku lub paypala - te dane nigdy nie trafiają do tych website'ów - jedynie rezultat operacji.
Jeśli podasz komuś dane przez telefon, ten ktoś może obciążyć sobie potem Twoją kartę jak chce, a Ty możesz dowiedzieć się o tym po paru tygodniach. Co do maili wyłudzających informację, to wystarczy tylko sprawdzać domenę z jakich przychodzą i wszystko jest jasne ;) Jako płatnik przez paypala raczej w ogóle nie ponosisz ryzyka, jako odbiorca częściej.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » Atarisales Video 61 - ktoś kupował stąd?
Wygenerowano w 0.021 sekund, wykonano 59 zapytań