Skorzystałem z Polameru po raz pierwszy w sensie takim, że założyłem u nich konto klienta. :P Przyznaję, zamotałem trochę.
Idą karty i joypad do 5200 +jakiś joystick.
Terry Pratchett - Równoumagicznienie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
a8rawconv GUI Graficzny interfejs użytkownika (GUI) dla narzędzia a8rawconv
atari.area forum » Kolekcjonowanie » Ciekawostki na aukcjach
Strony Poprzednia 1 … 120 121 122 123 124 … 247 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Skorzystałem z Polameru po raz pierwszy w sensie takim, że założyłem u nich konto klienta. :P Przyznaję, zamotałem trochę.
ta gadzina Rostowski juz przebąkiwał o kolejnych podwyżkach, patrzeć tylko jak za jakiś czas wpadnie na pomysł by wydoić jeszcze raz podatkiem od zakupów etc...CHWDPOlitykom
Nareszcie pojawili się nowi posiadacze 5200. Czekałem na to 25 lat...
Sama konsola z dwoma padami przyjdzie chyba w ciągu 2-3 dni (wersja 2-portowa; ciekaw jestem, czy ze starszym, czy też nowszym BIOS-em). Zawsze mnie korciło, by ją mieć. :)
[OT]5200 w sumie jest okrojonym Atari 400, tylko z inną mapą pamięci i mniejszym systemem. Zastanawiam się, czy możliwa by była rozbudowa z obecnych 16 kB RAM do pełnych 64 kB. Można by było wtedy przeportować na tę maszynkę znacznie więcej bardziej wymagających gier z XL/XE. :) [/OT]
http://allegro.pl/monitor-commodore-108 … 94621.html
Monitory 1084S uzywane powszechnie na wszystkich platformach jak widać nadal w cenie :)
ta, monitor 70-150zł, reszta to cena oryginalnego kartonu.
http://allegro.pl/listing/listing.php?c … tring=1084
200 pln za karton - trzeba być niezłym dewiantem - no chyba że karton ma być lokum dla właściciela - ale to dziwne bo pod Biedronką/Lidlem widziałem darmowe lokacje :D
40 funciaków nie wystarczyło mi , na kupno szczątków klawiatury Falcona UK (samych klawiszy! bez klawiszy F1-F10)
http://www.ebay.pl/itm/300933453207?ssP … 1435.l2649
pod Biedronką/Lidlem widziałem darmowe lokacje :D
No ale może niektórzy chcą być oryginalni, co to tam lokacja Domestos czy Allways, a Commodore to już nie lada rarytas.
dyskietki "renomowanej" i "znanej" firmy Bull - DD 10szt z myślą przykładowo o ST za jedyne 60zł z przesyłką :)
http://allegro.pl/nowe-zafoliowane-dysk … 77707.html
Paczka z kartami i joyami do 5200 dotarła do Polameru dziś koło 18. Po dwóch godzinach przysłali info, że można ją opłacić, co też niezwłocznie uczyniłem. Kwota wyniosła $25,35 (10 za wartość paczki, 15,35 za obsługę). Nie jest źle, bo o połowę taniej niż przez USPS. :)
Jeszcze tylko półtora miesiąca i będzie można się cieszyć jej zawartością. :D
U mnie to zwykle jest 7-8 tygodni, ale to może zależeć od tego z jakim końcowym kurierem Polamer ma umowę w Twojej okolicy. U mnie to jakaś mała rodzinna firma i zauważyłem że najczęściej jeżdżą w soboty, więc pewnie paczki parę dni u nich leżą.
Pochwal się konsolą kiedy dojdzie. Kiedyś chciałem ją sobie kupić, ale odpuściłem. Mam tylko carta z Pac-manem :) Duże są.
Paczka z kartami i joyami do 5200 dotarła do Polameru dziś koło 18. Po dwóch godzinach przysłali info, że można ją opłacić, co też niezwłocznie uczyniłem. Kwota wyniosła $25,35 (10 za wartość paczki, 15,35 za obsługę). Nie jest źle, bo o połowę taniej niż przez USPS. :)
Jeszcze tylko półtora miesiąca i będzie można się cieszyć jej zawartością. :D
Jak zapłaciłeś za wysyłkę?
Chodzi mi o koszty - zwykły przelew czy Paypal?
Pytam bo ostatnio niestety policzyłem różnicę kursową jaka wyszła mi na Paypal (mam ustawioną walutę główną PLN)
Na 1 USD wyniosła ona na moją niekorzyść 0,15 PLN.
Niby niedużo, ale wcześniej nie zwracałem na to wogóle uwagi (płatności zawsze realizuję poprzez Paypal, a było ich już sporo ...).
I drugie pytanie, ile waży Twoja przesyłka (jeśli wiesz) ?
Życzę Ci aby celnik nie rozerwał pudełka lub nie usiadła na nim (ja dostałem kilka takich naleśników z softem, przykry widok jak się podliczy ile się wydało na takie pudełko).
Płaciłem wirtualną kartą kredytową, jaką mi udostępnia mój bank w ramach rachunku. Ostatnio staram się unikać płatności przez PayPala, bo zaczęli dowalać taką prowizję, że włos się na klacie jeży. :( Średnio wychodzi od 3 do 6% kwoty albo i więcej. W eBay-u to mus, bo na nim zarabiają.
Wyświetla mi się w profilu 5 - mniemam, że funtów, bo wyświetla mi się sama liczba bez jednostki. Na nasze to jakieś 2,25 kg. W profilu można zadać pytanie odnośnie paczki i czekam właśnie na odpowiedź Polameru, jaką stosują jednostkę.
Pewnie przyjdą w jakimś pudle; są to same karty bez pudełek i instrukcji. Mile wspominam sprzedającego konsolę 5200 na wcześniejszej aukcji, bo nie dość, że konkretny, kumaty i miły facet, to jeszcze zapakował maszynę w taki sposób, że spokojnie by zniosła nawet zrzut z wysokości drugiego piętra, a co dopiero celnika z nadwagą. :D
@uicr0Bee: konsola doszła wczoraj. :) Dotąd miałem tylko karta z River Raid (nawet nie pamiętam skąd), a korciło mnie zawsze, by ją mieć. :P Poluję jeszcze na klapkę z dolnej części góry obudowy, bo jej brak.
Parę fotek z FB:
Dzięki za info, to znaczy że mamy podobne spostrzeżenia co do Paypala , może mi się wydaje, ale 2 lata temu jak zaczynałem zbieractwo to Paypal tak nie dawał po kieszeni...
Ostatnio odnoszę wrażenie że przy podwyżkach przesyłek, prowizjach , itd. to nasze "kolekcjonowanie" staje się drogim sportem
dla wybranych.
A jak widzę na Ebay puste pudełka sprzedawane po grach za spore kwoty to mnie krew zalewa (może ktoś nie doczyta i kupi i nuż się uda), już nie wspomnę o Allegro i sprzedawaniu stacji dysków i zasilacza na osobnych aukcjach przez tego samego sprzedawcę...
No ale przecież PayPal nie kasuje od płacącego tylko od przyjmującego. W każdym razie nie w przypadku płatności za aukcję ebay, polamer, itp. Nie mówię o przelewach typu gift/family, itp. gdzie płacący może się zgodzić na całość lub część kosztów.
Tak, ale dziwnym trafem przy przeliczeniach walut zawsze jest to na naszą niekorzyść i to właśnie nawet do 6%.
Płać w walucie takiej jak żąda kupujący, niech twój bank przelicza na twoją walutę. Opłaca się bo PP zarabia także na przeliczaniu walut.
Za taką cenę...?!
ale dyskietki gratis :)
http://www.aukcjoner.pl/gallery/013947765-6.html#I6
Wie ktoś, cóż to za przeróbka w tym STku???
Wygłada na całkiem profi!!
Vga (?!) + coś jeszcze, złacza idealnie wycięte..
Ciekawe co tam siedzi?
Interface klawiatury?
Strony Poprzednia 1 … 120 121 122 123 124 … 247 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kolekcjonowanie » Ciekawostki na aukcjach
Wygenerowano w 0.109 sekund, wykonano 17 zapytań