Moje postulaty:
* nie używać niczego w postaci "całodyskowej" - posiadaczy HDD jest chcąc niechcąc coraz więcej; o ile przy sio2ide/qmeg .. itd jest to mała niedogodność, o tyle przy KMK/iDEA;- problem duży (przynajmniej jeszcze przez jakiś tam czas)
* Nie dopuszczać do połączenia "covox" cmp w ramach dwóch platform. Frq dla np NEO, a STe.... 12khz w stosunku do ok. 50...;- nie bardzo to widze.
* Nie ograniczać maxymalnej objętości modułu na covox cmp. Jeśli ktoś nie odpali pracy z powodu posiadania stacji pracującej w formacie DD... to problem autora, a i tak żyjemy w XXI wieku.
* Nie ograniczać długości modułu (msx). Osobiście myśle, że nawet moduł trwający 30 sekund może być zbyt długi. Zależy to od autora;- więc jeśli ktoś jest na tyle dobry, że napisze 15 symfonie Bethowena trwającą 15 minut i powodującą wytrzeszcz oczu uczestników cmp... wielki szacunek dla autora, a i tak nikt nie będzie miał nic przeciwko temu. to tak, jak by ktoś powiedział: "robisz grafike;- nie używaj więcej niż 3 kolorów, i nie używaj czerwonego, bo organizator go nie lubi" :D
* Nie dopuszczec nielegali 6502. I tak nikt prawie z tego nie korzysta, a liczba użytkowników 65c816 już wacha się przy ok. 17-20 ... a w poniedziałek nowa dostawa ... hehehe (4MHz..niestety, lub stety)
* Nie dopuszczać do sytuacji, w której do kompo dopuszczona jest praca działająca wyłącznie na 65c816! '816 jako opcja - nie ma; to nie ma, jest to korzystamy opcjonalnie. W takim przypadku informacja o fakcie korzystaina z nowego CPU powinna być "zgłoszona" publicznie przed "emisją" pracy wystawianej na kompo + setup - przy okazji wyboru banków / stereo ... CPU???!... hehehe;- tego jeszcze nie było.
* Powrót do dosa;- sugestia, nie obowiązek (jeśli miałoby to stanowić problem dla samego dema ... itp.)
* Musi odpalić przynajmniej pod: MyDOS/Sparta X
* Odwołania do D: (to już w sumie jest)
* Widzieliście prace ANJ? Są niezłe;- i dlatego oceniam je inaczej niż konwersje; które defakto są barrrdzo efektowne. Lecz i tak mam swoje na ten temat zdanie. Co innego, gdy prace ocenia ten, kto nie zdaje sobie sprawy z tego, co trzeba zrobić, by uzyskać efekt końcowy. Ja wiem, więc gfx przygotowany na Atarce ocenię lepiej. Myśle tak;- że do czasu, kiedy nie pojawi się wystarczająca liczba prac, by podziwlić gfx cmp na dwa działy; konwersje i reszta śwata - należałoby połączyć to razem. W chwili, gdzie mamy 1 konwert i dwie prace wykonane na Atari i dzieląc to na dwie kategorie - kompo nie odbędzie się. Więc....? Ja myśle, że można sytuację dostosować do ilości i rodzaju prac.
Na razie tyle :D
.... a, i jeszcze to:
* ORGANIZATOR SPRZĄTA SALE. SPRZĄTANIE PARTYZANTÓW JEST OPCJONALNE I ZALEŻNE OD PRZEWAGI LICZEBNEJ I STOPNIA CELCJUSZA (lub Faranhajda) 8)
Kontakt: pin@usdk.pl