76

("Pretending to See the Light", "Feedback", "Emission", "Industrial Breakdown")

"Insomnia" mi sie podoba.   "Emission" mniej, zas "Feedback" w polowie trwania sie zawiesza (obojetnie czy na VICE czy na CCS) - czyzby zabezpieczenie "antyemulatorowe"?  :lol:
Czy mozesz podac skad sciagnac "Pretending..." oraz "Industrial Breakdown" - bo nie tylko na EMU64.PL nie ma, ale tez Mr. Google specjalnie mi nie pomogl...  :?   :oops:

Edytor graficzny PENTEL PAINT na C64 to tez ciekawy produkt...  8)

77

Proszę uprzejmie:
http://www.demodungeon.com/zip/fairligh … _light.zip
http://www.demodungeon.com/zip/booze_de … akdown.zip

I spróbuj innej wersji Feedback, ta się chyba nie powiesi:
http://www.demodungeon.com/zip/triad_feedback.zip

Ja taki koncepcyjny styl bardzo lubię, ale część sceny, np. Fenek czy Brush, narzeka że "tu nie ma kodu". Cóż zrobić  :D

78

Hm. Cos slabo Dracon szukales:

klik

klik

Hint: Pierwsze od góry :) :) :) :)

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

79

Hmmm... pewnie zle sformulowalem zapytania...  ;)   :rolleyes:

Dzięxy dla Was obu za linki !  :D

P.S. Dema 'koncepcyjne' rządzą  :!:   Na PeCe sa  takze takie perełki jak "SLEEPLESS" (czy to ta sama ekipa /SMASH DESIGN/ robila co z C64, czy to jej  pecetowy oddzial ??)  czy "SPOT (Desktop Adventures)"   8)

80

zrzucilem wspomniane dema, poemulowalem troszeczke i wynudzilem sie jak cholera. jakos do mnie nie przemawiaja produkcje z c64. industrial breakdown jeszcze obleci, pretending... od biedy tez. najbardziej podobal mi sie turn disk z deus ex machina.  :P
lipa, chyba wlacze sobie overminda.

don't come after... please don't follow me along. when you read this, i'll be gone...

81

Wymieniłem dema typowe i nietypowe, szwedzkie, niemieckie, belgijsko/żydowskie (Insomnia  :D ) i polskie, ale nic z tego. Nikt na tej platformie według kolegi nie ma pojęcia o robieniu dem  :cry:
Hmm, czy to nie są przypadkiem te klapki na oczach z innego wątku na niniejszym forum... Ja tam lubię i Overmind, i Normal Is Boring.

82

Industrial faktycznie bardzo dobre, natomiast Pretending ... chyba trzeba zrozumiec - mi sie nie udalo.

I tak oldskól róló (magnus, quartet, TL / MURO)

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

83

Pozwolilem sobie obejrzec te demka, do ktorych linki tutaj padly.  Przez przypadek znalazlem Defloration by Fraction i w sumie bylo zdecydowanie ciekawsze niz te tutaj wymienione. Szczerze mowiac nie przepadam za produkcjami z jakimis zakreconymi klimatami - moze ktos rzucic tytulami demek gdzie mozna ujrzec efekty typu wektorowka, tunele, bumpy etc ?

84

ja polecam Quark / Breeze z 98 roku.
super fajny old-scholowy klimat no i ten phong ... ;-)
jeszcze może Second Reality (w wersji C-64).

"Pamiętaj, że być dobrym obywatelem to znaczy nie mieć kłopotów, a nie będziesz ich miał jeżeli nie będziesz kłopotem dla innych."

85

Pozwolilem sobie obejrzec te demka, do ktorych linki tutaj padly.  Przez przypadek znalazlem Defloration by Fraction i w sumie bylo zdecydowanie ciekawsze niz te tutaj wymienione. Szczerze mowiac nie przepadam za produkcjami z jakimis zakreconymi klimatami - moze ktos rzucic tytulami demek gdzie mozna ujrzec efekty typu wektorowka, tunele, bumpy etc ?

Na pewno przypadnie Ci do gustu "Soiled Legacy" grupy Resource. Demo według klasycznych receptur, superdopracowane, zresztą zwycięzca bardzo prestiżowego demo-compo na (już niestety zmarłym śmiercią tragiczną) party X w Holandii. A przy tym całkiem świeże.
http://www.demodungeon.com/zip/resource … legacy.zip

86

Z demek polskich to produkcje grupy Arise sa dosyc fajne.
Ale za wiele nie widzialem.
Proponuje tez obejrzec pare prodek Reflex'u.

87

Ja serdecznie nie cierpię Reflexu. Breitbandkatze - najgorsze demo wszechczasów, jedyne rzeczy godne uwagi to samo intro z kotkiem i zajebista muzyka Praisera w notce.
Obok produkcji Arise, ostatnim ciekawym produktem krajowym było "Illmatic" Elysium - rewelacyjna muzyka i grafika, bardzo fajny design. Osobiście uważam, że to obok "Altered States" najlepsze polskie demo na C64.

88

Hehe... Do tej dyskusji pasowalby pewnie taki niewinny
klip propagandowy.   :lol:    :D    :)    :P

Smalltown, zapodaj linka do tej super produkcji Elysium, bo zgralem sobie to z sajta DEMO-DUNGEON i nie chce sie odpalic ani pod ViCE-m ani pod CCS.  :rolleyes:   :oops:

89

Wersja z Demodungeon jest na pewno dobra, właśnie ją sobie całą obejrzałem pod WinVICE 1.13a. Może masz wyłączoną opcję "True Drive Emulation"?
A propagandę obejrzę w domu, bo tu gdzie siedzę "klasa nie jest zarejestrowana"  :D

90

Może mam pecha, lecz u mnie to demo wciaz nie dziala....  :oops:
Tak, mam wlaczone "True Drive..." i zreszta inne produkcje dzialaja u mnie!
Testowalem tez na tej wersji emu co pisales...   
Laduje to przez "Autostart..." i pojawia sie przez chwile "Loading,,,," a potem prog wraca do basic-a, nawet wpisanie "RUN" nie pomaga...   :x

Dziwne bardzo, w koncu mam oryginalny procek P3.  :rolleyes:

A jak odebrales 'propagandowa' produkcje ???   :lol:

91

Ja odpalalem przed chwila pod emulatorem VICE 1.10 (linux) - dziala.
Tez sciagniete z demo dungeon. (!)
Moze zle Ci sie sciagnelo ?
Sprobuj jeszcze raz bo demko fajne :)

92

A mnie się w C= podoba tylko to, że kupiłem takie za 50 zł, a sprzedałem za 100...

93

A mnie ciekawi jedno. Dlaczego na Atarku nie powstalo dlugo cos takiego jak GEOS? Iprogramy do edycji i druku tekstu typu WYSIWYG?
Moze to jednak C64 bylo lepsze... ;)

Siec to nie tylko d**y i MP3, to tez IRC i FORA gdzie dowiadujesz sie skad sciagac d**y i MP3.

94

A co myślicie o dźwiękach sida ?  bo moim zdaniem pokey może jedynie kucać do miecza.

Im dłużej czekamy, tym wzorek jest większy" (c) by Sikor

95

pokey może jedynie kucać do miecza.

rozumiem, ze to taka prowokacja slowna...
Nie przepadam za dzwiekami SID'a, muzyczki z np. DRACONUSA czy ZYBEXA sa do kitu w wersjach commodorowych !   :(
Oczywiscie zdarzaja sie czasem fajne kawalki, ale i tak wole Pokeya....  8)

96

A mnie ciekawi jedno. Dlaczego na Atarku nie powstalo dlugo cos takiego jak GEOS? Iprogramy do edycji i druku tekstu typu WYSIWYG?
Moze to jednak C64 bylo lepsze... ;)

- Diamond OS - czyli GEM na malucha
- Sprint XL / News Room / Print Shop... i kilka innych - niektóre prawie zupełne WYSYWYG, niektóre stosują fonty z ST (SPRINT XL).

Sikor umarł...

97

fakt ; News Room i Print Shop to dwa niesamowite pakiety (każdy z nich zajmuje po kilka dysków)...mi bardzo sie podobał szczególnie News Rooom;ponieważ jak na owe czasy miał świetny design
zaś Sprint XL z tego co wiem jest najszybszy i bardzo wygodny w użyciu...kiedyś zdaje sie że Mirage go rozprowadzało w wysokiej taryfie cenowej:)

gep/lamers^dial

98

pokey może jedynie kucać do miecza.

rozumiem, ze to taka prowokacja slowna...
Nie przepadam za dzwiekami SID'a, muzyczki z np. DRACONUSA czy ZYBEXA sa do kitu w wersjach commodorowych !   :(
Oczywiscie zdarzaja sie czasem fajne kawalki, ale i tak wole Pokeya....  8)

tak samo jak BMX Simulator czy choćby Black Lamp...żenadix:)

gep/lamers^dial

99

A mi sie w komodzie podobały te szparki w klawiaturze, przez które nie tylko kurzyło sie wnętrze, ale również, w które można było wkładać dyskietki.
I wydaje mi się to byc kwestią rozstrzygająca spór.

100

POKEY moze kucna do miecza SIDowi, zgadzam sie z kol. X'em