jury napisał/a:AS, nie, to nie przez szamanów ( w zeszłym miesiącu byłem drugi raz ^^ ) Ja po prostu nie widzę używalności Falcona w rozdzielczości 800x600 ( a cokolwiek wyżej nawet na dopalonym Falconie ledwo rysuje pulpit ) czy nawet i 1024x768. Dla mnie sens jest conajmnie 1200x1024 więc olałem Falcona już jakiś czas temu ( bo CTPCI i Radeon to jednym słowem lipa ) i po prostu czekam i czekam i czekam ... na Super Videla :)
jury: ja nie uwazam ze jest to lipa, pracuje na radeonie z przerwa gdy czuba mi naprawial CT63 od 2010 roku, i na swoim 21 cal monitorze CRT moge spokojnie nawet odpalic 1600x1200, ale to nie za bardzo jest sens, meczy wzrok rozsadna i uzywana rozdzialka 1280x1024 albo 1024x768x32 bity, a na LCD full hd (sprawdzone).
jury napisał/a:Śmiem zaryzykować stwierdzenie, że nawet i na dopalonym sprzęcie MagiC pokaże pazurki. MiNT to kobyła która sama dla siebie żre zasoby zauważalnie. Wystarczy uruchmić Quake pod MiNTem i pod TOSem, różnica widoczna na pierwszy rzut oka. Dlatego niektóre rzeczy uruchamiam pod TOSem, więc nie podzielam zdania Adama, sam od lat się zbieram aby zainstalować sobie MagiC'a i zobaczyć czy nie potrafiłby mi godnie zastąpić TOS. A z tego co czytuję na innych forach, to trochę dopalonych użytkowników używa MagiC'a, więc myślę, że warto go mieć nawet i przy CT6x.
Dlatego go uzywam i niez rezygnowalem, ilosc konfiguracji u mnie pod xbootem moze kogos z walic z nog, 3 systemy kilka desktopow rozdzielczosci i itp :)
co do tego ze pod tosem chodzi ciut szybciej zobaczylem to na przykladzie Elsanara pod Radeonem, do sprawdzenia pozostaje pod magicem
jury napisał/a:To daj potem znać czy/jak to działa :)
na pierwszy ogien pojdzie sieciowka i Realtek a potem USB i natychmiast dam znac co i jak
Pozdro
Kroll
Falcon CT63, CTPCI + Radeon 9250, napęd MO Fujitsu 230 MB oraz naped Syquest 230 MB, Nagrywarka Yamaha CDRW 2100, Napęd DVD-ROM, Netusbee, Skaner EPSON GT8000/Falcon 030, Ram 14 MB, karta CF 16 GB/Hades 060, CD-ROM, Nagrywarka Yamaha CDR, karta sieciowa, napęd Syquest 44 MB/Atari TT 030; 10 MB ST-Ramu, 64 MB TT-Ramu, Zewnętrzny naped CD-ROM, napęd MO Fujitsu 230 MB, karta graficzna MEGA Vision 300 Netusbee/Atari Jaguar + Skunkboard, Atari 65 XE + SIDE