Robie prostą gierke dla dziieciaków, niestety spora przerwa w programowaniu i brak wiekszych działań przy grafice dają się u mnie we znaki, postaram sie to w miare zrozumiale opisac, w grze na ekranie ma pojawic sie pewna ilosc takich samych obrazkow, zadaniem dla dzieciaka jest zwyczajnie policzyc i klepnac na klawiaturze, grafike sobie przygotowalem na koniec listingu, zwyczajnie jest wtkonana PRINTem a potem literami odpowoadajacymi danym kolorom, co do losowania jaka grafika ma byc nie widze problemu, natomiast nie wiem jak ugryzc temat zeby program wedrowal do odpowiedniej lini, pobieral z tamtad grafike, rysowal wylosowana ilosc razy to samo na ekranie w roznych moejscach, nie chce zeby ktos to za mnie zrobil, raczej chcialbym zeby mnie ktos naprowadzil na jakis dobry trop, ksiazka miguta raczej mi nie pomaga aczkolwiek bede probowal jeszcze, za wszelkie podpowiedzi, naprowadzenie, tytuly opisujace cos takie bede bardzo dzwieczny :)
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.