1

ponoć kolejny, obsługa żenująca, na reklamację wysłaną mailem (nie wyświetla się strona allegro, więc o logowaniu nie ma mowy) każą korzystać "z formularza na ich stronie". Żenua.

Sikor umarł...

was ?

World f**k Olympique Marseille & Legia Warszawa i Sochi 2014

3

Kiełbasa i kwas, das! DDoS i serwery zablokowane.

Sikor umarł...

4

Ale to wina Allegro, że jest atak na ich serwery? Skoro nie możesz się zalogować, to chyba logiczne że każą się kontaktować przez formularz.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

5

Ojtam, allegro swego czasu się szczyciło zdublowaną fizycznie infrastrukturą w odległych zakątkach Internetów :) i że DDoS im nie straszny

"Was powinny uzbrojone służby wyciągać z domów do punktów szczepień, a potem zamykać do pi* za rozpowszechnianie zagrożenia epidemicznego" - Epi 2021
"Powinno się pałować tylko tych co tego nie rozumieją. No i nie szmatki i nie chirurgiczne tylko min FFP3, to by miało jakiś sens. U mnie we firmie, to jak przychodzi bezmaskowiec, to stoi w deszczu przed firmą" - Pin 2021

6

dely napisał/a:

Ale to wina Allegro, że jest atak na ich serwery? Skoro nie możesz się zalogować, to chyba logiczne że każą się kontaktować przez formularz.

Tylko, aby skorzystać Z ICH FORMULARZA musisz być NA ICH STRONIE. Taka ciekawostka przyrodnicza. Wystarczyło by poinformować mailem, a nie tak, że człowiek się z innych mediów dowiaduje. Akurat kończyła mi się jedna z aukcji, a kolejne (drugi dzień pod rząd) przesuwanie terminu jest mi akurat przy tej aukcji nie na rękę. Żenua.

Sikor umarł...

7

winic bitego za to ze go bija?
Sikor - wez sie opanuj...

to, ze nie podaja maila kontaktowego to inna sprawa. obsluga jego (rozroznianie czy dany mail to zwykly spam, czy cos do obslugi dla supportu) po prostu kosztuje, dlatego ta forma komunikacji nie jest dostepna...

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

8

Na zaś... cafe.allegro.pl i m.allegro.pl działają nawet jak jest atak DDoS.

9

Bo widocznie znajdują się na innych hostach. Infrastruktura serwisów grupy allegro to nie pojedynczy pecet stojący w piwnicy u Zdziśka ;)

10 Ostatnio edytowany przez ArtiSpec (2013-04-04 13:32:41)

macgyver napisał/a:

Infrastruktura serwisów grupy allegro to nie pojedynczy pecet stojący w piwnicy u Zdziśka ;)

Nie każdy o tym wie ;)
Przez cafe jest dojście do formularzy i do kontaktu a przez m. można prawie normalnie handlować ;)

11

Dziś znów problem z dostępem do serwisu :/

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

12 Ostatnio edytowany przez macgyver (2013-04-04 15:13:12)

ArtiSpec napisał/a:

...
Nie każdy o tym wie ;)
Przez cafe jest dojście do formularzy i do kontaktu a przez m. można prawie normalnie handlować ;)

Atak prawdopodobnie miał miejsce na "końcówki webowe" czyli np. serwery proxy/load balancery etc (nie zagłębiałem się w szczegóły infrastruktury allegro, bo nigdy nie było mi to potrzebne do szczęścia), a nie na serwery bazodanowe (która możliwe, że nie są w ogólne widoczne poza intranetem allegro), gdzie realizowane są transakcje i przetrzymywane dane dot. ofert.

13

Sikor napisał/a:

Tylko, aby skorzystać Z ICH FORMULARZA musisz być NA ICH STRONIE. Taka ciekawostka przyrodnicza.

Spóźniłem się z wyjaśnieniem, jak bardzo nie masz racji, ale macgyver z (o zgrozo!) jelonem mnie wyręczyli :)

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

14

@dely: owszem, ale zwykły mail informacyjny od nich (do wszystkich zarejestrowanych), że może coś się dziać - nie boli chyba? (adresat: mailing@allegro.pl - tak rozsyłają swój spam, otrzymuję co najmniej dwa razy na miesiąc). To by z grubsza załatwiło sprawę, a nie takie totalne olewanie.
Tak to nawet nie wiem, jaki jest status moich aukcji. Pomijam fakt, że jesli ktoś chciał coś kupić w ostatniej chwili - może być w czarnej d**e.

Sikor umarł...

15

choler dalej mają problem ze stroną ;/ mam nadzieje że do weekendu się uporają z tymi atakami... bo nie widzi mi się coby mi aukcje przesuwali co 24/48h ;]

"wszystko się kiedyś kończy......."

16 Ostatnio edytowany przez stryker (2013-04-06 15:51:39)

No i wygadałem ;] moje aukcje miały się zakończyć w poniedziałek to przedłużyli o 48h ....i teraz bedzie to środa.... masakra

warto tez luknąć tu: http://cafe.allegro.pl/forumdisplay.php … chnicznych

"wszystko się kiedyś kończy......."

17

Wkurwiające jest to przedłużanie aukcji.