Kupię Klawiaturę do Falcona, najlepiej qwerty.
Moja niestety się poddała :(
-(była już raz reanimowana przez Lotharka)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » Klawiaturę do Falcona
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kupię Klawiaturę do Falcona, najlepiej qwerty.
Moja niestety się poddała :(
-(była już raz reanimowana przez Lotharka)
Kup od STE - jest taka sama. Najwyżej klawisze przełożysz, jeśli będą za jasne ;)
Sikor coś czuję że swapp z klawiatury ste > falcon... Nie uda się.... Ponawiam zapytanie nie wala się nikomu klawiatura do falcona?
best?
tymczasem, odkupie trupa, podaj prosze cene jaka by cie zadowolala
Ass: dlaczego czujesz, że się nie uda?
@As, Falcon i STE mają identyczną klawiaturę, za wyjątkiem koloru.
As: ja długo używałem klawiatury od STe w moim falconie, wszystko działa
A co jej się przydarzyło że nie działa?
Co się zepsuło? Klawiatura!
:D
A tak pozatym, to klawiatura rzadko się psuje, częśćiej przepala się jakiś bezpiecznik/ścieżka na płycie. Więc najpierw zmierz, czy jest 5V na złączu klawiatury.
Klawiatura i jej klawisze działają dobrze.. Nie działa mi znowu Joy w prawo :-P
Zimny lut zapewne ( standard przy tych klawiaturach )
Przelutuj gniazdo joy i powinna stać się jasność :)
W temacie zgodności klawiatur - kilka lat temu gdy padł pierwszy z posiadanych przeze mnie Falconów, dałem klawiaturę Erosowi, któremu bodajże stara klawiatura od ST nie działała - bez problemów podłączył i działała. Z kolei w drugim Falconie miałem zewnętrzną klawiaturę od Mega ST i też pięknie wszystko działało.
Jakby ktoś z bestu chciał amerykańską ściągać, to się chętnie podłączę do zamówienia - wówczas moja germańska będzie na zbyciu :)
Ciekawi mnie ile best weźmie za shiping do Pl..napisałem do nich i czekam na info...
Biorą tyle, ile trzeba. Zawsze proszą o wpłatę górką, a potem oddają różnicę. Przetestowane wielokrotnie - polecam w razie czego.
Wysyłka klawiatury z best do Polszy = 50$ ...
Ajajj..
Robimy większe zamówienie klawiatur?
Witam,
niestety ale i moja klawiatura zaczyna dziwnie sie zachowywac, tzn raz dziala przy starcie systemu raz nie, konfiguracja czysty falcon bez twardego dysku, potrafi sie tez powiesic przy zmianie rozdzielczosci, czy ktos wie co z tym zrobic, ewentualnie tez bylby chetny zakupic jedna nowiutka qwerty. AS poruszyles temat ale chyba umarl smiercia naturalna ?
Pozdrawiam
Kroll
To chyba pora na zakup grupowy, wtedy i cena wysylki nie straszna. Jakby ktos organizowal to ja sie dopisuje.
To Trzeba będzie zorganizować..
Klawiatura w best electronics kosztuje 75$ i jej wysyłka 50$
Kroll, Wieczór "jedziemy" z tematem... ?
AS: jak najbardziej poruszamy sprawe i to ostro do przodu
Kroll
Napisałem do Best jaki będzie koszt wysyłki 3szt klawiatur do PL ..
Jak już to ustalę to zrobimy ściepę...
Ass: dlaczego [...]?
A za co to tak kolegę przyzywać? ;)
A do rzeczy, wysyłka przez Polamer jest tańsza, wielokrotnie sprawdzone. Z tym że dla ciężkich paczek bardziej opłaca się morska, która idzie ok. 7-8 tygodni. Niedawno podnieśli obsługę chyba z $10 na $15, ale w wielu przypadkach i tak się opłaca.
AS... a próbowałeś poprawić luty jak poradził Jurek? Miałem to samo kiedyś w STFM czy STE i lutownica pomogła.
I czy to na pewno gniazdo a nie joystick? ;)
Tak kabelek który mi przylutował Lothar trochę się obluzował, przelutowanie jego spowodowało że klawiatura działa.
Ale to germańska klawiatura a zawsze chciałem mieć uk ...
aaaa, a tak dla ścisłości to z Best będzie UK czy US?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » Klawiaturę do Falcona
Wygenerowano w 0.032 sekund, wykonano 52 zapytań