Jak w temacie, przygotowuje sobie na emulcu dyski z gierkami, chaos nie bangla a nawet jakby banglal to jest estetyczny jak psi odchod na chodniku, MicroDos Initializer przypadl mi bardzo do gustu ale z tego co sprawdzalem ogarnia tylko do 180KB i do 12 pozycji jak sie nie myle, potrzebny jakis estetyczny loader z mozliwoscia opisu czyli zeby bylo River Raid a nie RIVERRAI.XEX, My PicoDos czy jak mu tam daje nawet ta mozliwosc ale po grzyba mi w Loaderze jakies funkcje zmiany napedu etc. Najestetyczniejszy jaki znalazlem to MyDos 4.50T ToolDisk Maker, mozna powiedziec miodzio pod gry, co prawda wymaga DOS.SYS a sam rezyduje w DUP.SYS ale przy 720kb to moge odzalowac te niecale 20kb, no ale... jak zwykle ale nie wszystko z pod tego nie chce palic, pewnie zwiazane z obecnoscia DOS.SYS na dysku, wymaganie moze mam troche duze ale z drugiej strony rok 2013 i nie ma konkretnego Loadera, archiwum uzytkow z atari-online cale przetrzepane.
P.S. Zeby nie bylo Googlowalem i nawet wujek Google nie byl skory do pomocy wywalajac po gora 10 wynikow szukania.