O.K.
Miker mi o czymś przypomniał swoim postem dotyczącym 16KB... Otórz, ogłaszam konkurs na napisanie gry na Atari 600XL. Chodzi o to, aby napisać "ORYGINALNĄ" produkcję, która ma chodzić na nieprzerabianym 600XL wzwyż (800XL. 65XE...).
Ze swojej strony na konkurs przeznaczam 50zł i 2 kubki z logiem Atari, szukam innych chętnych. Prace należy przesyłać na mojego maila - po sprawdzeniu na oryginalnym, nieprzetrabianym 600XL będą udostępnione dalej (mam nadzieję, że Dely udostępni miejsce na serwerze ;) ). Nie ma ograniczeń ilości prac, nie ma ograniczeń brak muzyki/grafiki itp. Prace oceniają wszyscy!!!
Terminy: na prace czekam do końca lutego, oceniamy do końca marca. Nagroda idzie do zwycięzcy/zwycięzców w drugim tygodniu kwietnia (o ile coś powstanie).
Do głosujących należy, czy ma być jedna, czy kilka nagród (podział wygranych).
Szukam innych sponsorów.
Dane do prac: plik info z tytułem i autorem, ewentualny e-mail. Drugi plik z danymi do wysłania nagrody.
Wszystkie prace są "Freeware"!!!
Prace prrzysyłamy na adres:
Paweł Sikorski
ul. 1-go Sierpnia 28 m 64
02-134 Warszawa
e-mail: sikor_soft@poczta.fm
Pozdrawiam wszystkich!!!
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.