51

tchemu ta strona tak sie zooooooooooooolllllllllwiiiiiiiii? o sssoooo choooodzi?

gep/lamers^dial

52

tchemu ta strona tak sie zooooooooooooolllllllllwiiiiiiiii? o sssoooo choooodzi?

Gep. marudzisz jak zawolno niesciagaj jak chcesz szybciej zalatw server szybszy o pojmnosci paru GB ;)
ps. jutro postaram sie wzucic takie male instrukcje do Colossusa i ghostbusters ;)

"wszystko się kiedyś kończy......."

53

nie marudze...no moze troche,ale czesty bandwith jest na servie:(

gep/lamers^dial

54

Informuję, że poskanowałem te nry Komputera, które miałem. Przywiozę je na Lasta 2oo3 - kto chce może zgłaszać się do Vaska.

Jak sobie dołożę nieco ramu, zacznę skanować Moje Atari.

Pytanie: w jakim formacie najchętniej widzielibyście poskanowane gazety?

55

*.PNG

56

Akurat w tym miejscu popieram przedmówcę - PNG rox!!!  8)

57

ja jestem za DJVU...to dobry format 'gazetowy"....penga to niezbyt dobry pomysł;chyba że mu sie nazwa formatu z pengwinowym swiatem kojarzy...;)

gep/lamers^dial

58

Akurat mi djvu nie podchodzi jakos, lipna jakosc i w ogole do dupy :(

A czemu akurat wyskoczyliscie z tym PNG? Ze free albo jak? GIF jest znacznie popularniejszy i w wiekszosci wypadkow (obrazki <256 kolcow ale gazet nie bedziemy ogladac chyba w 16,7 :) ) wystarczy.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

59

Co sądzicie o JPG z niedużą kompresją? U Vaska na płytach prawie wszystko jest w tym formacie - podejrzewam, że tak pozostanie. Ale mogę zostawić wsio sobie w dowolnym formacie i na życzenie udostępnić (pewnie byłyby to tiffy).

Dely - jako fachowiec rzuć kilka wymagań i życzeń! Np. usuwać morę filtrami? (używam do tego rozmycia z pominieiem krawędzi...).

60

Ze mnie raczej dupa nie fachowiec, ale sadze ze do gazet to JPG mogloby zupelnie wystarczyc. Albo GIF w skali szarosci (zbieznosc nazwisk zupelnie przypadkowa IYKWIM :) :) )

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

61

Złe wieści: gdzieś posiałem poskanowane Komputery... Obawiam się, że je przez pomyłkę usunąłem... Całkiem po Vaskowemu...

62

Jeszcze raz ja. Sorry za sianie paniki, znalazłem te Komputery. Ponieważ jednak nie będę na zlocie, dostarczę je Vaskowi później...

63

jak to nie bedziesz na zlocie ? przeciez Ty akurat masz rzut beretem :) a i vaska dalo by sie  namowic na znizke w razie jakichs trudnosci finansowych ?

64

Ponieważ jednak nie będę na zlocie, dostarczę je Vaskowi później...

Eeee... Był na zlocie - chyba, że to była tylko jego sesja - ale very podobny  :lol:

NAJLEPSZEGO!!!

Dely - to co z tą CZYTELNIĄ?

I Ty zostaniesz big endianem...

65

CZYTELNI chyba niebedzie bo potrzaba by bylo duzo miejsca na serverku a Dely takowej chyba nieposiada....ja na dniach wzucam wszytsko na server ftp://ftp.atari.art.pl  i jezeli ktos cos bedzie mial to niech da znac to tez tam umieszcze ;]
Na AtariArea mozna zrobic najwyzej nazwy jakie sa a przekierowania na ftp...

66

Stryjek - avatar róló - kasety rzondzom :)

67

ja powiem tak do ksiazek najlepszy jest program Fine Reader i format pdf a do czasopism gdzie jest duzo kolorow i burdelu na stronach to góru jest dejavu czy jak on tam sie zwie i tak nalezy kuchnia skanowac ;) hehe
pozdr.

68

oto dzis dostalem kilka ksiazek tzn. kupilem czy ktso jest nimi zainteresowany ;) ? lub moze ma juz je zeskanowane bo SOETO to chyba juz jest na stronie PIXELA ale reszta chyba nie .. :
oto one:
1) Mapa Pamięci Atari XL/XE, Dyskowe Systemy Operacyjne Zientara/SOETO/1988
2) Mapa Pamięci Atari Xl/Xe Procedury Wejścia/Wyjścia/SOETO/1988
3) Jan Ruszyc / Asembler 6502/SOETO 254 strony/ 1987
4) Ryszard Tadeusiewicz / Edytory Tekstowe dla Atari/ SOETO/ 180 stron/1988
5) ATARI LOGO - Komputerowe przygody / Ryszard Tadeusiewicz/Piotr Kakiet 1991 r./290 stron
6) Mapa Pamięci Xl/XE Podstawowe Procedury Sytsemu Operacyjnego Zientara /SOETO/ 1988
7) Instrukcja Obsługi Atari 65xe/130xe /M&M/ 130 stron
8) Atari Owners Manual 65 XE - 130 stron
9) Programowanie w języku Pascal na mikrokomputerze ATARI (Naczelna Organizacja Techniczna OŚRODEK DOSKONALENIA KADR TECHNICZNYCH Rady Stołecznej FORUM ATARI) 1987 rok / Bogdan Celer/ coś koło 240 stron
10) PRACA ZBIOROWA POD RED.W.MIGUTA / BASIC ATARI (Język Programowania i obsługa mikrokomputerów ATari)/ KRAKÓW 1985 / 216 stron
11) MIKROKOMPUTER (programowanie w języku BASIC) Bohdan Frelak, Andrzej LEwandowski/ SIGMA/ 130 stron
12) ATARI BASIC / ATARI 800 XL / 63 strony
13) ATARI MANUAL / ATARI 800 XL/ 65 stron

69

Atari Basic Miguta ja mam (skanowane przez Tkacza). W tiffach i DOC. Jest też w zestawie Atari Forever. Niestety, trzeba by w DOCu poprawić błędy... (Poza tym w tej książce i bez tego jest sporo błędów, zwłaszcza w listingach). Jak chcesz, to Ci prześlę.

70

Jurgi wzucaj wszystkoTU:  z gory thx ;]

71

R. Tadeusiewicz jest teraz rektorem AGH... Ale jaja...

72

No to bierz autograf!!!

73

Moge Ci odbić ze starego indeksu :)

74

zapytam podchwytliwie: masz jeden podpis, czy dwa, albo nawet trzy?..

75

To zalezy w ktorym indeksie;)
:P