IMHO:
Ja nie potrzebuje Atari które próbuje dogonić PCta. Ba, peceta. Telefon mam mocniejszy niż te wszystkie super-duper-falcony. Nie żebym miał coś z histerii pt. "to już nie Atari". Podobają mi się te przeróbki. Ale...:
Jak by się dało zrobić STka z zegarem powiedzmy 30Mhz, obrazem 1280x1024 dającym radę wszystkim trybom ST wypuszczonym przez gniazdo DVI to było by cuuuudnie.
I na prawdę tyle wystarczy. Dlaczego 30Mhz? Bo na MedzeSTE wszystko śmiga prawie idealne (na zwykłym ST -nie). A jak by to "prawie" nieco przyśpieszyć, to będzie już _idealnie_ :-)
Ale dla mnie najważniejsza jest sprawa "grafiki": Sory Panowie, ale żaden lcd przez żadną "przetwarzalnicę" nie daje takiego obrazu z ST/TT jak stary dobry CRT (A ten ma swoje wielkie i ciężkie wady). Zmiana tego stanu rzeczy wymaga dostosowania STeków do współczesnych monitorów* a tego nie da się zrobić bez przeróbki w stylu VBXE. Na razie to właśnie jakość obrazu najbardziej mnie denerwuje przy zabawie z ST, a nie to czy ktoś zrobi produkcję na nową kartę/dopałkę.
Zatem jako niescenowiec/zwykły_user postuluję: Dajcie ludziom czysty obraz przez DVI/HDMI :-) To pewnie będzie wymagało "dopałki". A jak na tą dopałkę ktoś zrobi produkcję - to super! :-)
HOUGH!
* - No chyba, że poczekamy jeszcze chwilę i na rynku pojawią się telewizory z taką rozdzielczością (i wejściem Composite) , że będą mogły śmiało zaemulować starego Philipsa.