Plki XEX opanowałem, ale przeciez pliki ATR także mozna ładować z karty CF poprzez SIDE2 do A8.
Nie wiem jednak, jak to zrobić. Czy ktoś będzie tak dobry i pomoże?

2

Musisz mieć ultimate.
http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic … 46&p=2

3

Bartcom,

ustaw ultimate jak nalezy ( sdx on, pbi on with button),  zapisz ustawienia (S) 

i nacisnij w menu ULTIMATE    L ( jak lotharek)

taaaddaaaa !

serdecznie proszę o maile na lotharek@lotharek.pl z tematem ATARIAREA - inne formy komunikacji zawodzą...
"The worth of all people is dependent on how they spend their life making contributions" - Kano Jigoro
FKMC /Fan Klub Malej Czarnej/   @Grey

4 Ostatnio edytowany przez bartcom (2013-03-09 13:13:46)

Zapomniałem sflashować najnowszą wersję! Dlatego był problem.
Oczywiście, teraz juz działa.
Dziękuję.

Jednak nadal nie wiem, jak zobaczyć zawartośc karty CF pod SDX.
otóż mamy w SDX drivers: A: - F:, czyli partycje, tak?

SDX twierdzi, że są one puste (polecenie DIR niczego nie zwraca). Tyczasem SIDE-Loader widzi pliki.
Jak je zobaczyc pod SDX. Bo tylko wówczas można jakiś plik np. usunąc albo zmienić.

5

fat32 to nie partycja sdx

przechodze na tumiwisizm

6

@Bartcom - możesz mieć jedną kartę na której masz i FAT'a (widzianego na razie wyłącznie z poziomu loadera), oraz partycje widoczne pod SDX. Musisz więc fdisk'iem podzielić odpowiednio kartę, zrobić format FATa na pc, a resztę formatujesz formatterem spod sdx. Tadaaa ;)

.. a tak przy okazji, to wydaje mi się że niebawem coś może się ruszyć w temacie "widzialności" FATa spod SDX ;)

Kontakt: pin@usdk.pl

7

Dzięki za odpowiedź.

@Stryker
...a po zflashowaniu data już nie szaleje i jest ok. Fajnie.

@Pin, Candle

Ale przy tym rozwiązaniu jakie proponuje na chwile obecną Pin, i tak w żaden sposób nie zobaczę przecież - pod SDX - plików wrzuconych na CF pod WinXP bezposrdenio z PC poprzez czytnik. Czy tak? Jedynie zobacze pod SDX pliki, które ta samą drogą wrzuciłem na CF (czyli drogą PC->A8 via SIO pod SDX) czy tak?

Nie jest to żadna kryrtyka SIDE; jest to r e w e w l a c y j n e urządzenie. Szkoda tylko, że nie mam jeszcze covox i jak chce posłuchac dzwięku, to musze sie przesiadac na drugie Atari, bez Ultimate (jest to historyczne A8 od Zenona) ale za to z dual pokey i stereo. Wtedy moge sie cieszyc jakimiś basami...

8

@Bartcom. Przy tym rozwiązaniu na dzień dzisiejszy masz rację. Są jednak prowadzone zaawansowane prace związane ze sterownikiem FAT dla Sparta DOS X i są tego pierwsze efekty. Cierpliwości ;)

9

@Pin: czy to znaczy że SDX w końcu zobaczy więcej z mojej 50-tki? :)

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

10

nic nie mówię, bo to nie ja jestem stroną mającą choć drobny współudział ;)