26

E no... Fajna rzecz, w końcu coś żeby wygrzać nieco VBXE :) Marzyłby się do tego celu Titus the Fox od Candle'a, ale i to sprawi nieskrywaną radość :)

27

Wszyscy tak chwala ale... Najwiekszym problemem demka sa kolory a w zasadzie ich brak :) Wiekszosc efektow jest w odcieniach jednego koloru przez co nasuwaja sie skojarzenia z wczesnymi produkcjami z amigi czy pc.Wyjatkiem jest tu "teksturowana plasma" (czy co by to nie bylo), ktora ma fajnie dobrane kolorki. Natomiast porazka sa kefreny, ktore sa za grube i wygladaja jak wygladaja. Co do grafiki to o ile logo moze byc, to fonty w skrolu to tragedia.

28 Ostatnio edytowany przez wieczor (2013-03-01 11:22:07)

Co to som kefreny? :o

Poza tym co do kolorów to kwestia gustu; dobrze wygląda miks MAX dwóch kolorów np. zielony/niebieski albo czerwony/niebieski czy czerwony/żółty oczywiście + odcienie. Powyżej robią się wymiociny :)

Co do fontów - OLDSCHOOL, proszę Pana, OLDSCHOOL pełną gębą ;)

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

29

no nareszcie ktoś pochylił sie nad efektami a nie nad Panem Cogito :)

co do kolorów: jeden twierdzi że kolorowo, natomiast drugi że ponuro i brak kolorów :) Trzeba zapytać jakąś babkę bo naukowo potwierdzono, iż nasza samcza nacja rozróżnia tylko 5 podstawowych kolorów ;)

gep/lamers^dial

30

@wieczor:
kefreny - http://madteam.atari8.info/index.php?prod=fx#kefrensbar

a co do kolorow to naprawde jest duzo wiecej mozliwosci. Wystarczy w palecie 16 odcieniowej delikatnie zmienic w paru pierwszych/ostatnich kolorach jedna skladowa zeby uzyskac fajny efekt.

31

A patrz nie wiedziałem że to się tak nazywa, codzień się człowiek czegoś uczy :)

32

vidol, ale do dziela, wszak pan grafik

przechodze na tumiwisizm

33

No mi też kolory kefrenów się nie podobają za bardzo, te zielone bary pionowe tez proszą się o większe zróżnicowanie i stonowanie, ale np. ploty są pokolorowane bardzo ładnie, plazma też. Widzicie, za dużo kolorów można dać i też źle :)

pomidor

34

gepard napisał/a:

nasza samcza nacja rozróżnia tylko 5 podstawowych kolorów ;)

Nie pięć, jeno trzy: zajebisty, ch**owy i pedalski. ;)

KMK
? HEX$(6670358)

35

gepard, samicza też :)
Fajne to je!

oto koło :r przyp "pole 3,142857 * :r * :r przyp "l 2 * 3,142857 * :r przyp "i l / 360 powtórz 360 [np :i lw 1] już

36 Ostatnio edytowany przez Pin (2013-03-01 21:41:01)

No wreszcie ktoś zrobił coś, co pokazało że karta istnieje ;)- Tak trzymać!

Fajnie, to wygląda na real HW ;)_

EDIT:

Demo odpala mi z inita, nie odpala z SDX. Dziwne w sumie, bo patrząc na /fstruct/ nie powinno być problemu. Spod dos ładuje do loga w gr.0 "Old School the VBXE remix by...", logówka co jakiś czas regularnie mruga ;)

Kontakt: pin@usdk.pl

37

Fajnie ze powstalo to demko, ale mogliscie poczekac i zamiast oldschoola, puscic jakis zrywajacy beret newschool :))))
A tak, to teksty na połeciu są jakie są :)))

No ale ja osobiscie doceniam, szacun :)

"Was powinny uzbrojone służby wyciągać z domów do punktów szczepień, a potem zamykać do pi* za rozpowszechnianie zagrożenia epidemicznego" - Epi 2021
"Powinno się pałować tylko tych co tego nie rozumieją. No i nie szmatki i nie chirurgiczne tylko min FFP3, to by miało jakiś sens. U mnie we firmie, to jak przychodzi bezmaskowiec, to stoi w deszczu przed firmą" - Pin 2021

38

:) - np. przepisać Numena na VBXE ;)-

.. no to by było coś, choć dla programisty wyzwanie na długie zimowe, że tak powiem - WIECZORY ;)

39

Przy mozliwosciach vbxe numen to oldschool :)))

"Was powinny uzbrojone służby wyciągać z domów do punktów szczepień, a potem zamykać do pi* za rozpowszechnianie zagrożenia epidemicznego" - Epi 2021
"Powinno się pałować tylko tych co tego nie rozumieją. No i nie szmatki i nie chirurgiczne tylko min FFP3, to by miało jakiś sens. U mnie we firmie, to jak przychodzi bezmaskowiec, to stoi w deszczu przed firmą" - Pin 2021

40

Przy możliwościach Numena VBXE to XC(a)12 ;)-

taki żarcik ;)

41

drac030 napisał/a:

Nie pięć, jeno trzy: zajebisty, ch**owy i pedalski. ;)

LOL, musze  zapamietać :D

demo newschool na VBXE to grubsza sprawa i z tego co zasłyszałem to nasz kochany 6502 jest tu głównym hamulcowym... póki co jest marzec a do listopada mało "casu kruca bomba"

gep/lamers^dial

42

:) - jest jeszcze 65c816

43

JESZCZE to go nie ma :) A poza tym mówiłem już kilka razy i się powtórzę , bo się potwierdza - najważniejszy jest pomysł, technologia potem ;)

44

Vidol napisał/a:

Wszyscy tak chwala ale... Najwiekszym problemem demka sa kolory a w zasadzie ich brak :) Wiekszosc efektow jest w odcieniach jednego koloru przez co nasuwaja sie skojarzenia z wczesnymi produkcjami z amigi czy pc.Wyjatkiem jest tu "teksturowana plasma" (czy co by to nie bylo), ktora ma fajnie dobrane kolorki. Natomiast porazka sa kefreny, ktore sa za grube i wygladaja jak wygladaja. Co do grafiki to o ile logo moze byc, to fonty w skrolu to tragedia.

Lepsze to niż pstrokacizna, którą to możemy niekiedy podziwiać na graphics compo byle zlotu ;)

Czyli jak? - dobre demo to takie demo w którym przymusowo zostaje użyta cała paleta kolorów? :D

45

pin, wyobraz sobie dobry utwor...

przechodze na tumiwisizm

46

... to nadludzki wysiłek raczej jest ;)

47

Pin napisał/a:

Demo odpala mi z inita, nie odpala z SDX

Nie wiem czy zdążono Ci donieść, ale przeładowaliśmy wersję z poprawką - należy pobierać przez pouet - która powinna umożliwić uruchomienie pod SDX :)

48 Ostatnio edytowany przez Pin (2013-03-03 16:53:48)

Mam tą wersję od wczoraj, tylko siedzę cicho bo nie zostałem upoważniony do udostępniania tejże ;)

49

No to jest już udostępniona :) Pouet do niej linkuje.