nie miałem zamiaru nikogo obrażać, jeśli tak wyszło to przepraszam.
ale chciałbym, żebyście sprawę zakończyli po męsku...
będą/nie będą/będą na forum/będą na allegro...
no i kiedy?
najlepiej jednym zdaniem... tak czy nie?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Wtyczki SIO
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
no i kiedy?
Ale jeden z Was mógłby nie kłamać... nie? ;)
no i kiedy?
BEDA NA KAZDYM ZLOCIE DO ODBIORU NA PRYWATNY UZYTEK
co do mojej i Duddeigo meskosci -- nie wiem co Ci ku...wa mam odpowiedziec. Duddie woli mlodsze, ja starsze ;-)
szuka Kogoś kto wybiera się na zloty z Lotharem... potrzeba mi "załatwić" 100 wtyczek SIO do użytku prywatnego... Ktoś pomoże?
Do milicji przynajmniej z maturą brali...
bezrobotny ja pomoge , pasowalaby jakas zaliczka ...
Do milicji przynajmniej z maturą brali...
Chętniej z chęcią szczerą. Teraz podobno wystarczy egzamin trwający 1 minutę 45 sekund, domyślam się, że z kopania demonstrantów po ryju :P
bezrobotny ja pomoge , pasowalaby jakas zaliczka ...
a ty od kiedy na zloty jeździsz? Loth wyraźnie napisał bezrobotny na zlot... Teraz bezrobotny jest bezroboty(pisał na forum)a dużo czasu i nie pracuje już w milicji?
On chciał ściągnąć zaliczkę od naiwnego...
od naiwnego ? przeciez bezrobotnego business plan jest najlepszy
ok. sorry za konfabularyzezowywanie.
troche zj.....ane ale zawsze cos...
Nie ma wyjścia, musisz teraz kupić lotarek.pl
epi spokojnie :) z tego co mi duddie pisal poszlo do poprawy :) i coś jeszcze bylo beee ...ale to sample ...
drążę temat, jak tam sprawy się mają?
z tymi 100 to żartowałem, ale z 5-10 sztuk to bym zachachmęcił...
..ale z 5-10 sztuk to bym zachachmęcił...
Oj nie wiem, czy lotharek by się ucieszył: http://sjp.pwn.pl/slownik/2541831/zacha … 99ci%C4%87
co w trawie piszczy ostatnio?
zdania na 5-10 sztuk nie zmieniliście?
...jako że wygląda na to, że z wtyczek SIO będą nici, to ja Wam coś pokażę...
jak widać jest to substytut, tak zwana prowizorka...
wady:
- ch... może człowieka strzelić jak ma to polutować...
- ch... może człowieka strzelić jak ma to włożyć w gniazdo SIO w Atari...
zalety:
- idea jest taka, że tego modułu nie wyjmujemy z Atari, a wyciągamy tylko wtyk IDC
- zamiana wszystkich wtyków SIO na IDC
- można sobie zrobić prosty rozgałęziacz, nieosiągalny dla wtyków SIO
- można w projektowanych urządzeniach umieścić po dwa gniazda IDC, dzięki czemu urządzenia można spinać szeregowo...
ale jest mały ból... przygotowanie tej płytki do produkcji to jakieś 65 pln, to sporo, sama płytka pewnie z 8 pln... piszę to, że jakby Ktoś był chętny to proszę o info...
Mnie by ch... trafił jakbym miał się patrzeć na takie coś wystające z Atari i złącza IDC użyte na zewnątrz w takiej roli.
Jakby to nie kosztowalo 65 zeta to chetnie bym takie cos zapodal, majac 130XE w towerze nie usmiecha mi sie SIO wypuszczone na front na stale zlutowane tasma z plyto glowna, bylo by to dla mnie fajne rozwiazanie :)
@bezrobotny czy ty czytać nie umiesz? w pierwszych postach jest większość informacji. Twoje rozwiązanie jest - wg mnie - fatalne, zwłaszcza jeśli idzie o cenę. Czy ty czytałeś przewidywaną cenę wtyku SIO od lotharka? dużo niższa.
Wolałbym jakieś złącze typu DB9, po pierwsze kable są estetyczniejsze niż to co proponujesz, po drugie takie złącze to wolałbym już do płyty wlutować niż robić taką hybrydę.
Taniej wychodzi też kastrować magnetofony.
Bezrobotny, złóż zamówienie u Lotharka na konkretną ilość sztuk. Myślę, że Ci nie odmówi. To poważny jegomość.
Mnie by ch... trafił jakbym miał się patrzeć na takie coś wystające z Atari i złącza IDC użyte na zewnątrz w takiej roli.
To super i fajnie, niemniej po co wypisywać takie rzeczy, co to wnosi do wątku?
Jakby takie rozwiązanie było dostępne i miałby Ciebie ch. trafiać, to mam taką super hiper radę: nie kupuj tego, i już.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Wtyczki SIO
Wygenerowano w 0.039 sekund, wykonano 64 zapytań