ja juz nie pije. a takiej ilosci nie przechlejemy
"The worth of all people is dependent on how they spend their life making contributions" - Kano Jigoro
FKMC /Fan Klub Malej Czarnej/ @Grey
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Wtyczki SIO
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No to zaprosimy stado "czarnych"... :)
Chętnie pomogę :)
tP
jak tam sprawy się mają?
tak sie sprawy maja
A czy musi to być idealna kopia oryginału?
Nie możesz zrobić prostokątną i np. z dwoma wkrętami po bokach?
To teoria - ale to ułatwi wpakowywanie PCB do Twoich wtyczek.
Trapez oryginału z wkrętem po środku bardzo komplikuje projektowanie płytek do wtyczek SIO....
już mieliśmy jeden wyskok z drukarkami 3D, moim zdaniem pomysł kompletnie chybiony, niech Panowie się określą czy to ma być 3D czy normalny wtrysk?
Oddaj wtyczki, zwrócę ci pieniążki, skoro tak uważasz :)
Pajero, nie musi być kopia. Ale zrobienie kopii jest znacznie tańsze. Zresztą, miejsca tam sporo, można wcisnąć np. konwerter USB-COM. A do jakichś większych projektów prostokątna i tak może okazać się za mała, wtedy damy oddzielną obudowę. Nie przewidzisz z góry, co za pomysły mogą przyjść ludziom do głowy. Zakładając, że miejsca ma być po maxie, moglibyśmy zamiast obudowy trapezowej dać obudowę od kartridża :) Tylko wtedy wygląd słaby...
Się kiedyś robiło APE na DIL z 1489 i był problem z miejscem.
Oj, fakt. Wtyczka + inna obudowa....
Lothar, kiedy będziesz miał czas do FeSTu skoczyć na "małe jasne" ? Pokazałbym Ci mały dings w temacie wtyczki.
1489 w wersji przewlekanej + dioda spokojnie mieści się w klasycznej obudowie dla gniazda D-SUB 9-PIN.
Lothar, kiedy będziesz miał czas do FeSTu skoczyć na "małe jasne" ? Pokazałbym Ci mały dings w temacie wtyczki.
codziennie, oprocz jutra bo w szpitalu siedze
edit - tzn dzisiaj. jest juz pierwsza a mi ryja rozwala. starosc, czlowiek sie sypie.
Oj, fakt. Wtyczka + inna obudowa....
Pajero, mi się mieści spokojnie taki układ w najmniejszej wersji wtyku SIO.... A w SMD to już w ogóle problemu nie ma, jeszcze jest miejsce na przełączni DSR/RI i diody sygnalizacyjne...
We wtyczce SIO mieści się nawet układ z MAX232, taki, wiecie, opleciony kondensatorami i resztą. :)
...e tam - pająki. Płytkę jednostronną z takim układem wcisnąć....
[update] - z układem DIL. SMD to każdy potrafi (teraz, a 10 lat temu to...)
co tam w trawie piszczy?
chłopaki! no co jest, napiszcie co jest grane w wiadomiej sprawie?
niby jak się załapać? skoro pół już zamówione, jakoś nikt na moje maile nie odpowiada... nie róbcie kasty kolesi jak zawsze tutaj...
boshe. w poniedzialek zobaczysz pierwsze sztuki..albo wtorek..
a kasta jest ;-)
środa trzynastego, czy to będzie fatalny dzień dla wszystkich którzy liczyli na właśną wtyczkę SIO?
wygląda na to, że jednak "wtyczki dla wybranych"?
Tylko dla tych co jeżdżą na zloty....
wiadomo coś już? czy si wycofaliście? męska odpowiedź potrzebna, a nie jak buraki...
bezrobotny, wez ty sie kur... zastanow co piszesz - zanim kogoś publicznie obrazisz
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Wtyczki SIO
Wygenerowano w 0.038 sekund, wykonano 58 zapytań