Witam wszystkich,
jestem tutaj na forum od niedawna, jednak zdarzało mi się bywać tutaj a sprzęt atari mam dosyć długo.
Jestem w posiadaniu niedziałającego cartridge FALCON by HUREK (po włożeniu do atari, obrazu brak).
Po rozebraniu karta, z jednej strony jest ukazało sie 5 układów scalonych, tj. eprom 27010 (jest w podstawce),
i 4 sztuki zapewne TTL-i, ale maja pościerane zapisy. Kiedys to była zwykła procedura przeciwdziałająca kopiowaniu.
Na stronie lutowania, jest jeszcze jeden układ (18-nożek), jest on odwrócony i wykorzystano mu tylko 6 nóżek.
Niestety ten układ "odwrócony" wydziela dość ciepła, zakładam że jest on uszkodzony.
Czy ktoś z Was spotkał się z takim kartem i wie jaki jest typ układu od strony lutowania ?
Nawet nie wiem co ten cartridge zawiera.
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury