Witam,
Wlasnie po dlugiej przerwie podlaczylem moje male atari i zauwazylem iz nie dziala mi drugi pokey.
Czy jest jakas mozliwosc sprzwdzenia z poziomu Basica czy drugi pokey jest widziany ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Sprawdzenie Pokeya
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
Wlasnie po dlugiej przerwie podlaczylem moje male atari i zauwazylem iz nie dziala mi drugi pokey.
Czy jest jakas mozliwosc sprzwdzenia z poziomu Basica czy drugi pokey jest widziany ?
http://atariki.krap.pl/index.php/Progra … etoda_nr_2 zdaje się, że z basica też powinno zadziałać poprawnie.
Dzieki Mono.
Znalazlem dodatkowo aplikcje Stereo Upgrade Tester by Satantronic i wyglada na to iz 2 pokey jest wykrywany ale niestety muzy na drugim kanale NIET :(
Z nozki 37 drugiego pokeya nie wydostaje sie zadna muzyka. Wyglada na to iz uwalilem jakos pokeya :(
Nie wiem czy akurat ten tester nie sprawdza czy w $d219 znajduje się wartość 0, co jest błędem, bo wystarczy wcisnąć klawisz L, żeby zafałszować test.
Zapuscilem dodatowo demo OUT OF TIME bo pamietam iz ono jest w stereo. No i na nowym pokeyu nie ma muzy. Jak wylacze pokeya i zaladuje je jeszcze raz to leci pelna muza. Czyli mam uwalonego pokeya :(
Bedzie trzeba zapolowac na ebayu na jakas atarynke bez zasilacza.
EDIT:
Ale zarzucilem Megaplayer'a 1.6 i modulkem zrobionym pod TMC (SCREAM by EPI) i wszystko gra w stereo. Juz kurna zgluplem.
Możliwe, że MP se imploduje drugi kanał na mono.
Jest jedna dobra metoda.
Załącznik
Boot, jeśli jest basic = DOS [Return], a potem BOF [Return]
Wpisz:
-4 [Return]
D1:1.MPT [Return]
D1:2.MPT [Return]
musisz mieć inne ścieżki na każdy kanał
albo
[Reset]
-4 [Return]
D1:KOMAR1.MPT [Return]
D1:KOMAR2.MPT [Return]
albo
[Reset]
-4 [Return]
D1:1.MPT [Return]
D1:KOMAR2.MPT [Return]
albo
[Reset]
-4 [Return]
D1:KOMAR1.MPT [Return]
D1:2.MPT [Return]
Bedzie trzeba zapolowac na ebayu na jakas atarynke bez zasilacza.
Nie psuj :) Lotharek nowe pokeye sprzedaje :) Ale z tego co pisał to ponoć uwalić to to nie sposób.
Dzieki Pajero,
Wyglada na to iz jednak wszystko jest OK.
Zrobilem kilka testow, a takze zapuscilem mod'a pod interia i wszedzie jest stereo :)
Jeszcze raz dzieki Panowie :)
ok 100 szt czeka no nowy domek :-)
Pin, a widziales co u mnie z demontazu ?
oczywiscie ze nowe, tzn nie uzywane
ile cenisz za takiego pokeya?
Jak przyjedziesz na zlot to dostaniesz za darmo!
za darmo to chyba w gębę...
Za to akurat sie placi ;)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Sprawdzenie Pokeya
Wygenerowano w 0.020 sekund, wykonano 63 zapytań