1

Witam,
przed weekendem zebrałem się do podłączenia zamówionego kiedyś sio2sd (firmware 3.1 chyba). Technicznie wygląda że ok, natomiast napotkałem pewien problem - skąd wziąć plik sio2sd.xex czyli konfigurator w wersji 3.5? Proszę o pomoc gdyż google odsyła do sio2sd.gucio.pl ale nie udało mi się na w/w stronę wejść ani razu. Nie wiem w czym rzecz.... Czy są może jakieś alternatywne źródła gdzie można to pobrać?
Wrzuciłem próbnie soft 2.5, ten akurat pobrałem z sourceforge, ale szczyt osiągnięć to włączenie self testu:) Chyba jednak bez konfiguratora 35 się nie obejdzie...

pozdrawiam!

2

Załóż katalog ATARI i tam wrzuć pliki *.atr i *.xex - wtedy spróbuj zamapować i zobacz, czy działa. Konfigurator zazwyczaj nie jest niezbędny. Ja na przykład nie korzystam (choć do mojej wersji nie ma, bo to jest chyba 1.3 jakoś ;P)

Sikor umarł...

3

Sikor napisał/a:

Załóż katalog ATARI i tam wrzuć pliki *.atr i *.xex - wtedy spróbuj zamapować i zobacz, czy działa. Konfigurator zazwyczaj nie jest niezbędny. Ja na przykład nie korzystam (choć do mojej wersji nie ma, bo to jest chyba 1.3 jakoś ;P)

Tak, założyłem katalog ATARI, mam tam zgrane większość z atarionline.pl, karta CF 1gb. Niemniej nadal nic się nie ładuje (start z OPTION) pomimo załadowania dowolnego pliku. Nie wiem, może ja robię błąd. Czy może być tak np. na kablu SIO coś nie styka (np. źle polutowane?). Chociaż wszystko pracuje na oko poprawnie.... Chciałbym jednak popróbować z konfiguratorem 35 no i mieć dostęp do tej strony sio2sd.gucio.pl; czy u Was też nie pracuje?

4

cortee napisał/a:

Chciałbym jednak popróbować z konfiguratorem 35 no i mieć dostęp do tej strony sio2sd.gucio.pl; czy u Was też nie pracuje?

Strona pewnie chwilowo leży. U mnie nie też nie działa. Możesz ściągnąć konfiguratora z mojego Dropbox'a: Konfigurator 3.5.

5

hsimpson napisał/a:
cortee napisał/a:

Chciałbym jednak popróbować z konfiguratorem 35 no i mieć dostęp do tej strony sio2sd.gucio.pl; czy u Was też nie pracuje?

Strona pewnie chwilowo leży. U mnie nie też nie działa. Możesz ściągnąć konfiguratora z mojego Dropbox'a: Konfigurator 3.5.

Stokrotne dzięki!!! O to chodziło!
Pozdrawiam serdecznie:))

6

Wyglada na to iz server gdzie strona jest hostowana lezy:

$ dig sio2sd.gucio.pl +short
217.17.36.195

$ telnet 217.17.36.195 80
Trying 217.17.36.195...

7

Wątek o firmware 3.1 RC_2  http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=9655

i skrótowo, co winno być...

Co na karcie SD/SDHC i jakie to pliki

Na kartę do głównego katalogu wgrywamy lub znajdą się:
1. Sio2SD.BIN  - plik upgrade wsadu - jeśli jest taka potrzeba
2. Sio2SD.CFG  - plik tworzony przez wsad
3. Sio2SD.XEX  - plik dosable (lub bootable ATR) do uruchomienia z bootu - w domyśle Configurator 3.5
4. ATARI           - wymagany katalog

W katalogu ATARI winno być:
1. Sio2SD_CFG_PJ.HLP  - plik pomocy dla Configuratora by Pajero
2. Sio2SD_CFG_PJ.SET  - plik tworzony przez Configurator

Post's attachments

PDF+XEX+HLP Configurator_35.zip 1.07 mb, liczba pobrań: 32 (od 2013-02-24) 

Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.