Witam!
Temat był już na pewno wałkowany między innymi przez Sikora, ale ZTCP zaginął gdzieś w gąszczu innych dyskusji. Otóż po wczorajszej gadce na #atari8 i po dzisiejszej dyskusji z gostkiem o xywie FireFlyST (greetz!) na tym samym kanale stwierdziłem, że skoro scenie brakuje wyzwań - to mam taką sobie propozycję...
ale do rzeczy:
1) Produkcja taka (demo, intro, gra,...) miałaby chodzić na każdym ATARI (od modelu 400 w górę), zatem nie mogłaby zajmować w pamięci więcej niż 16kB.
2) Możnaby było rozważyć 2 warianty tego Compo - z użyciem CTIA (czyli specjalne tryby w większości odpadają) lub GTIA (kaszanka na maszynkach z CTIA - w sumie bym nie polecał).
3) No... oczywiście odpowiednie adresy ulokowania rzeczonej produkcji w pamięci (sprawa jasna!).
x) Aha... i proszę nie wyskakiwać z textami w stylu "ja to już 10 lat temu wymyśliłem" itd... - pomysł może i nie nowy, ale nie widziałem żadnego posta w tej podobie.
--------------------------------
Na razie tyle - przypominam - jest to zaznaczenie pomysłu, proszę o rzetelną i uczciwą dyskusję, uwagi, uzupełnienia itepede...
W końcu JIL scena jest w potrzebie - dbajmy o Nią!
tyle...
aha... prosiłbym może kogoś o wrzucenie podobnego czegoś na AtariAge...(dzięki)