głównie do jellonka, bo On ponoć jest ekspertem w tych sprawach,

chodzi mi o to czy można na stronie php umieszczonej na jednym serwerze zaincludować tekst ze strony z innego serwera? oczywiście oba moje, pełen dostęp, tylko jak to zrobić?

2 Ostatnio edytowany przez Adam Klobukowski (2013-02-13 15:14:54)

Uniwersalnego sposobu nie ma.

Kiepski pomysł IMO.

Atari: FireBee, (Falcon030 CT60e SuperVidel SvEthlana CTPCI), TT, (520ST Pak030 Frak PuPla Panther), (520ST 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx SC1435), (1040STFM UltraSatan SM124), (1040STE 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx NetUSBee SM144 SC1224), 260ST, 520 ST+, (MEGA ST SM125), (65XE Rapidus U1MB VBXE SIDE2 SIO2PC), (Jaguar SkunkBoard), Lynx II, 2x Portfolio

3

Jak wyżej.
Ale jak już koniecznie musisz to może jakieś iframe, rozwiązań jest conajmniej wiele zależy co chcesz osiągnąć.

"tatusiu zobacz, narysowałam tobie takie same coś jak na twojej koszulce" 
https://github.com/willyvmm/mouSTer
jmp $e477

4

Można.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

5

Jeśli działasz w PHP to:

1. Upewnij się że masz włączone wrapery w configu
2. Zewnętrzną stronę wczytujesz następująco:

$strLines=file_get_contents("http://www.wp.pl");

3. W zmienej $strLines masz kod html wczytanej strony.

Teraz możesz go wyświetlić przez echo albo przeparsować i poszukać interesującego się kawałka. A jeśli masz pełen dostęp i oba serwery są twoje, to na tym drugim po prostu napisz skrypt który w zjadliwej postaci będzie generował np. czysty tekst, który powyższą metodą sobie wczytasz i wyświetlisz.

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

6

ekspertem nie jestem, ale dokladnie podzielam zdanie deliego (choc dodalbym ze pod pewnymi warunkami).

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

7

w: dzięki, a o co chodzi z tymi wraperami? mam konto na linuxpl.com... u nich to chodzi?

8 Ostatnio edytowany przez wieczor (2013-02-13 20:38:15)

Wraper umożliwia otwieranie URLi tymi samymi funkcjami co pliki. Może być to zablokowane w konfigu php na serwerze - najprostsza metoda aby to sprawdzić, to po prostu spróbować użyć i zobaczyć czy zadziała. Albo użyć w php fukcji phpinfo(); która wyswietla pełną konfigurację i poszukać słowa 'wrapper' - będzie informacja czy są włączone czy nie.

linuxpl.com to hosting komercyjny - większość ma to włączone (w sensie niezablokowane - można używać).

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

9

Ewentualnie jesli metoda lopatologiczna nie lazi poszukaj informacji nt. biblioteki cURL, jeśli twój host ma ją włączoną.