głównie do jellonka, bo On ponoć jest ekspertem w tych sprawach,
chodzi mi o to czy można na stronie php umieszczonej na jednym serwerze zaincludować tekst ze strony z innego serwera? oczywiście oba moje, pełen dostęp, tylko jak to zrobić?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
atari.area forum » Bałagan » includowanie zawartości strony
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
głównie do jellonka, bo On ponoć jest ekspertem w tych sprawach,
chodzi mi o to czy można na stronie php umieszczonej na jednym serwerze zaincludować tekst ze strony z innego serwera? oczywiście oba moje, pełen dostęp, tylko jak to zrobić?
Uniwersalnego sposobu nie ma.
Kiepski pomysł IMO.
Jak wyżej.
Ale jak już koniecznie musisz to może jakieś iframe, rozwiązań jest conajmniej wiele zależy co chcesz osiągnąć.
Można.
Jeśli działasz w PHP to:
1. Upewnij się że masz włączone wrapery w configu
2. Zewnętrzną stronę wczytujesz następująco:
$strLines=file_get_contents("http://www.wp.pl");
3. W zmienej $strLines masz kod html wczytanej strony.
Teraz możesz go wyświetlić przez echo albo przeparsować i poszukać interesującego się kawałka. A jeśli masz pełen dostęp i oba serwery są twoje, to na tym drugim po prostu napisz skrypt który w zjadliwej postaci będzie generował np. czysty tekst, który powyższą metodą sobie wczytasz i wyświetlisz.
ekspertem nie jestem, ale dokladnie podzielam zdanie deliego (choc dodalbym ze pod pewnymi warunkami).
w: dzięki, a o co chodzi z tymi wraperami? mam konto na linuxpl.com... u nich to chodzi?
Wraper umożliwia otwieranie URLi tymi samymi funkcjami co pliki. Może być to zablokowane w konfigu php na serwerze - najprostsza metoda aby to sprawdzić, to po prostu spróbować użyć i zobaczyć czy zadziała. Albo użyć w php fukcji phpinfo(); która wyswietla pełną konfigurację i poszukać słowa 'wrapper' - będzie informacja czy są włączone czy nie.
linuxpl.com to hosting komercyjny - większość ma to włączone (w sensie niezablokowane - można używać).
Ewentualnie jesli metoda lopatologiczna nie lazi poszukaj informacji nt. biblioteki cURL, jeśli twój host ma ją włączoną.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » includowanie zawartości strony
Wygenerowano w 0.016 sekund, wykonano 56 zapytań