Hej, zakupiłem wczoraj ww. Atari wraz z osprzętem, CA-2001, CA12, kilka kaset i kilkadziesiąt dyskietek. Jako, że nigdy wcześniej nie posiadałem Atari dopiero zacząłem szukać w internecie poleceń jak to wszystko uruchomić.
A więc tak, stacja CA-2001 z tyłu ma 4 małe zworki, trzy pierwsze z nich mam w górze, ostatnia przesunięta na dół. Wkładam dyskietkę do stacji, włączam zasilanie, poburczy chwilę, cisza, znowu burczy i na liczniku pokazuje się "39". pali się power i protect. Włączam Atari, pokazuje się "READY" chyba Basica. Klikam "bye" pokazuje się "SELF TEST", resetuje, klikam "dos" i też ""SELF TEST". Próbowałem LOAD"D:", nie działa. Wyskakuje "error 130". Znalazłem też opisy żeby wpisywać LOAD "D:nazwa.programu", a skąd ja mam wiedzieć jak nazywa się program który jest na dyskietce? Jest jakieś polecenie do sprawdzenia tego co jest na dysku? LIST lub DIR jak w DOSie? Nie wiem jak się za to zabrać, bo co nie wpisze to pokazuje mi self test, lub error 130. Może te zworki mam źle ustawione, ale wątpię.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.