Albo sztuczne podbijanie albo zwykły marketing - ładne ostre dobrze doświetlone zdjęcia, wszystko ładnie wykadrowane, ułożone, posprzątane itp.
Mała, fajna anegdotka luźno/marketingowo związana z tą aukcją.
Znajomy ściągał kiedyś samochody. Kupował ich dużo, czasem brał nawet tirami, najczęściej sprzedawał mniejszym lokalnym handlarzom, czasem nawet już zaraz za granicą. Złote czasy. Kiedyś zdjął z lawety A4, brudne, spory przebieg, czarny, nic specjalnego ale nie miał akurat fury to wrócił nią do domu. Wieczorem zajechał do niego znajomy ją zobaczyć bo się dowiedział, że ma na sprzedaż A4 jakiej akuratnie szuka. Podana cena bez negocjacji 15000 PLN i bierz. Pojojczył, pojojczył, że wyświechtana, zużyta, duży przebieg i zrezygnował. Auto od znajomego za te 15000 kilka dni później kupił jakiś tam lokalny handlarzyna nie mających dobrych dojść gdzieś za gramanicą. Było, poszło, 2000PLN do przodu. Za miesiąc znajomy spotyka tego jego znajomego na parkingu, a tamten że znalazł fajną Audicę jakiej szukał w idealnym stanie i pokazuje mu nowy nabytek. Znajomy tak patrzy, patrzy i mówi, ty czekaj no bo mam jeszcze ze sobą kopie papierów tego co Ci pokazywałem miech temu. Sprawdza VIN i pyta go ile dałeś, tamten zmieszany odpowiada 20000PLN. No to znajomy - to ode mnie dokładnie to auto za 15000 nie chciałeś wziąć miesiąc temu a kupiłeś od pośrednika za 20000 tylko wymyty i z cofniętym 2 razy licznikiem? Z koniem na łby się pozamieniałeś? :D:D:D
A tak w temacie cen, polowałem, polowałem i upolowałem choć trochę po kieszeni szarpnie:
http://allegro.pl/unikat-magnetofon-ata … 26710.html
I pytanie o tą aukcję:
http://allegro.pl/atari-800-xl-recorder … 51517.html
Sprzedający pisał że są dwie oryginalne plomby, jednak widzę że XC12 miał chyba zainstalowane turbo więc czy jest możliwe zrobienie tego bez naruszania plomby?
30 lat temu moje poglądy nazywane były normalnymi, 20 lat temu konserwatywnymi, 10 lat temu skrajnie konserwatywnymi, dzisiaj jestem nazywany faszystą. Ja nie zmieniłem poglądów, tylko idioci zmienili wartości!