xxl napisał/a:no wlasnie wiec albo na 1 karcie SD w SIO2SD albo na 6 partycjach sparta dos bo ma ograniczenia 32mb ?
- xBios w tym względzie jest prymitywny i znacznie bardziej ograniczony :D. Przynajmniej na dzień dzisiejszy.
- .. a czy na karcie SD nie dzielisz danych w obrębie katalogów?
- na tej zasadzie jak Ty masz jedną kartę SD tak ja mam JEDEN dysk twardy, lub jedną kartę CF ;)- Jak na razie, to wygląda to tak, że: wszystkie, lub przebrane ze syfów gry zmieszczę na jednej partycji 32MB, to samo mogę powiedzieć o: demach, grafice, muzyce. Jest porządek, no i wszystko dostępne jest natychmiast. Bez przepinania obrazów *.atr, bez kompromisu, z miażdżącą obecnego xBiosa prędkością :D
xxl napisał/a:do tego trzeba miec:
- atari ze zlaczem ECI (nie mam)
- sparta dos x (nie mam)
- jakis interfejs PBI (nie mam)
- atari z rozszerzeniem pamieci (nie mam)
do xBios'a np. niektórzy musieli by zakupić SIO2SD. Z racji na to, że IDE+ (kontroler, sdx, rtclock w jednym) kosztami prezentował się dość podobnie, lub był minimalnie tańszy od SIO2SD to ilość zakupów na niekorzyść rozwiązań pbi ogranicza się do założenia pamięci. Różnica ta może kształtować się na poziomie 30pln. Jest to akceptowalna kwota nawet dla osoby ... przepraszam - bezrobotnej ;)-
Czy ktoś poratuje biednego XXL'a i zafunduje mu pamięć do komputera? ;)-
... widzisz, pomoc była Ci ofiarowana niejednokrotnie i trzeba przyznać, iż jej nie potrzebujesz. Na własne życzenie ;)-
Kontakt: pin@usdk.pl